Persbericht
Ruim een jaar geleden nam AVA`70, in de persoon van voorzitter Jan Rademaker, het initiatief voor het organiseren van een hardloopwedstrijd in Varsseveld. De plaatselijke topatleet Gert-Jan Wassink werd bij de plannen betrokken en hij nam direct zijn sponsor Kramp mee in het overleg. Later kwam daar ook atletiekvereniging ARGO uit Doetinchem bij en samen werden de plannen voor het atletiekevenement uitgewerkt. Er is hard gewerkt aan het in elkaar zetten van een prachtig wedstrijdprogramma. De organisatie staat nu vol vertrouwen aan de vooravond van de eerste editie van de Kramp Run, die op 10 september a.s. zal plaatsvinden in en om het centrum van Varsseveld.
Om 17.45 uur wordt het startschot gegeven voor de Kidsrun. De jeugd tot en met 9 jaar loopt een ronde van 1 kilometer, terwijl 10 minuten later de jeugd tot en met 15 jaar van start gaat voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Om 18.15 uur is het de beurt aan de Recreanten, die een traject van 5 kilometer lopen. Het parcours voert de deelnemers o.a. twee keer dwars door het nieuwe magazijn van hoofdsponsor Kramp, langs mooie plekjes van Varsseveld en natuurlijk door het feestelijk versierde centrum, waar ook de finish is. Tegelijk met de Recreantenloop, gaat ook de Business Run van start. Teams, bestaande uit 4 lopers lopen individueel de 5-kilometerwedstrijd en na afloop worden de tijden bij elkaar opgeteld. Het snelste team ontvangt een fraaie beker. De businessrun is niet alleen bestemd voor bedrijventeams, maar ook buurtclubs, vriendengroepen of sportverenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden. Door deel te nemen aan de Business Run steunt men tevens de stichting Kanjers voor Kanjers. Deze organisatie ontvangt namelijk het grootste gedeelte van het inschrijfgeld en steunt met de financiële middelen lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind.
Om 19.00 uur start de Top Run voor Dames en een half uur later zijn de toppers bij de Heren aan de beurt. Zij lopen een wedstrijd van 5 kilometer en komen hierbij maar liefst 5 keer door het centrum van Varsseveld. Het is de organisatie gelukt om vrijwel de gehele Nederlandse top, waaronder Nederlands kampioen Dennis Licht, te contracteren. Daarnaast zullen ook diverse regionale talenten zich van hun allerbeste kant laten zien en de toeschouwers absolute topsport bieden.
Intussen zijn er al meer dan 340 inschrijvingen binnen en de teller loopt dagelijks nog verder op. Na afloop van de diverse hardlooponderdelen, die allemaal finishen in het centrum van Varsseveld, zal er ook nog een hele gezellige “Kramp Run after-party” plaatsvinden. In een feestelijk versierde centrum zullen een live-band,  het dweilorkest de Bloasköppe en een D.J. er alles aan doen om het aanwezige publiek en de lopers te vermaken. Bij het Borchuus vindt de prijsuitreiking plaats en zullen de winnaars en winnaressen direct na de wedstrijd worden gehuldigd en geïnterviewd. 
Al met al is de verwachting, dat de Kramp Run een prachtig en sfeervol hardloopevenement wordt voor jong en oud, voor de recreant, de topatleet, maar zeker ook voor de toeschouwers!
Meer informatie over het evenement en de mogelijkheid om in te schrijven voor de eerste editie van de Kramp Run: www.kramprunvarsseveld.nl