Veel strijd tussen de Geelhemden in het Wehlse-bos
Door Frank Roos

De herfst kan zo mooi zijn…

Veelkleurige bomen, kuddes met diverse soorten paddenstoelen, rondhuppelende eekhoorntjes, kriekende gele spechten en fluitende roodborstjes bepalen de sfeer in de natuur. Zondag was hier echter bar weinig van te merken, want het was al vroeg letterlijk en figuurlijk baggerweer en dat bleef het ook de hele morgen. Menig gordijn ging bij dit aanblik ook weer dicht en bleven de hardloopkicks werkeloos in de garage staan. In de kantine van de sporthal in Wehl was het echter al vroeg een gezellige sfeer. De stamtafel was bezet door AVA`70 en het werd dan ook al gauw een dramtafel. Vrolijke uitspraken, plezante opmerkingen en uiterst scherpe oneliners wisselden elkaar in snel tempo op. De ontspanning was groot, maar dat is ook het succes van de herfstloop in Wehl. Geen startdoek, zelfs geen streep op de weg, maar gewoon de voetjes achter een rijtje gekleurde klinkers. Schrikken van het startschot doe je op de vroege zondagmorgen ook niet, want het beginsignaal vormt een melodieus geluid uit een fluitje. Maar als het spul eenmaal in beweging is, barst de strijd ook geweldig los.

Bij de kids viel Bram Berkelder in zijn leeftijdscategorie al direct in de prijzen. Fanatiek aangemoedigd door zijn, niet hardlopende, vader scoorde de AVA`70-pupil een fraaie 2e plaats. Onder het toeziend oog van zijn gezinsleden, was dit was ook de plek die Bjorn Rossel opeiste bij de 1500 meterloop voor jongens boven de 10 jaar. De eerste podiumplekken waren binnen en er zouden er nog veel volgen. Bij de 5 kilometer stond een kwalitatief sterk aantal bikkels aan de start, die na een klinkerige aanloop, na een kilometer het bos indoken. Paden waren soms verandert in kabbelende slootjes en maakte het lopen niet sneller, maar wel gevarieerder. Vader Jan had dit keer zoonlief Mark naar de start gereden en het talent ging direct met de kop mee. Een uitglijder in de bocht maakte hem kansloos voor de overwinning, maar met een fraaie 2e plaats met een prima tijd van 16, 21 minuten kun je goed thuiskomen. Wim Rensink haf zijn dochter uitgedaagd om samen te gaan lopen in Wehl. “Spieker-Willem” verkeert momenteel in bloedvorm en liet dat ook in Wehl zien. Een prachtige 3e plaats in zijn categorie werd met gejuich begroet en ook Hanneke leverde een puike prestatie, want zij werd tweede. Is het AVA`70-succesverhaal nu ten einde?

Bij lange na nog niet. Trainer-coach, webmaster en enthousiasteling, Bredevoorter Marco van Rijs liet zijn parel starten bij de 5 kilometer. Dochter Romy, want daar gaat het in dit geval om, kent een uitstekende periode en laat als juniore momenteel menig senior de hielen zien. Ook onder de barre omstandigheden van zondag stond ze wederom haar vrouwtje en eiste een mooie podiumplek op, 3e in 24,35 minuten. De familie Demkes was met maar liefst 4 personen naar Wehl gekomen en het kwartet kwam ook allemaal in actie. Kris en Loes lieten zich bij de kidsrun zien en deden hun enorme best, wat resulteerde in mooie middenmootposities. Katja liet op de 5 kilometer zien, dat er met haar niet te spotten valt. Ze liet alle vrouwen en menig man ver achter zich en zegevierde op fraaie wijze. Bjorn heeft zich het doel gesteld om de 5 kilometer af te raffelen onder de 17 minuten. Een helse klus, die zondag al helemaal niet mogelijk was, gezien de zompige ondergrond. Toch ging Demkes op jacht en liep een sterke race, die eindigde in 17,18 minuten. Een derde plek voor Bjorn, die dus niet eens zo gek ver van zijn gestelde grens verwijdert was. Als het nou eens niet zo geregend had???

Julie van Zolingen was met de bedoeling naar Wehl afgereisd om moeder Ingrid aan te moedigen. De diesel startte op de 10 kilometer en na een relatief rustige eerste ronde, ging er in de tweede omloop een beetje gas bij. Met een strakke 47,00 minuten stond van Zolingen na afloop tevreden na te hijgen en was content met haar overwinning.

Ook de eenlingen van AVA`70 leverden puike prestaties af, maar misten na afloop natuurlijk wel de steun van een bloedverwant. Daarnaast is een opvallende conclusie, dat een ieder die met familie op het gezellige loopfestijn in Wehl af was gekomen, in de prijzen was gevallen. Een gegeven, dat dus mogelijkheden kan bieden voor de individueel afgereisde lopers en loopsters. Het zal de toch al zo gezellige en gemoedelijke sfeer in Wehl misschien nog wel verder verhogen. 

Komend weekend zijn er overigens weer diverse mogelijkheden voor familie-uitjes, met een grote kans op het nodige loopplezier:

 Vrijdag 18 oktober:

  • 3e donkere herfst trainingsloop (zie www.geertwevers.blogspot.nl)

 Zaterdag 19 oktober:

  • crosstraining jeugd in de Schans (vertrek 10.15 uur van AVA`70-baan)
  • diverse trainingsmogelijkheden
  • AVA`70 kampioenschappen Run-Bike-Run (zie www.ava70.nl)

Zondag 20 oktober:

  • 3e editie van de herfstloop in Wehl 2013
Foto's Kiekjesdief 5 km
Foto's Kiekjesdief 10km (1)
Foto's Kiekjesdief 10km (2)
Uitslagen