PRIMA OOGST AVA`70 BIJ HERFSTLOOP WEHL

* 3 maal goud, 2 maal zilver, 1 maal brons en aanmoedigingsprijs *

 De prachtige weersomstandigheden zorgden voor een flink peloton deelnemers bij de 3e en laatste editie van de herfstloop in Wehl. Na 2 zondagen van zaaien, moest er dit keer geoogst worden door de geelhemden en de buit voor AVA`70 bleek, na het optellen van de tijden, meer dan prima te zijn. De grote Aaltense afvaardiging zorgde er tevens voor dat de club een uitstekende sponsor bleek te zijn van het evenement. Ondanks het fraaie aantal podiumplekken had de buit mogelijk nog groter kunnen zijn, maar het “R-B-R-virus” (*)  bleek op deze zwoele zondagmorgen flink te hebben toegeslagen. 

Al voor dag en dauw kon de familie van Bram Berkelder juichen, want de uitstekende prestaties van de jongeling leverden hem een mooie derde plek op in het eindklassement. Een prima prestatie en de tijden die hij liep lagen bijzonder dicht bij elkaar, zodat de goede en constante vorm weer is aangetoond. De uit Sinderen afkomstige Björn Rossel, blijkt een zeer groot talent te zijn. Zaterdag was hij nog actief bij een ander evenement, maar dat weerhield hem er niet van om ook een dag later weer een uitstekende tijd op de klokken te zetten. Een prachtige tweede plak was zijn terechte beloning.

Natuurlijk was ook de familie Demkes uit Lievelde weer van de partij, maar hier had het R-B-R- virus er behoorlijk te hebben ingehakt. Katja bleek in het geheel niet in actie te komen, want (blaas-)testen hadden uitgewezen dat er sporen van doping in het bloed zaten, die bij extreme inspanning zouden kunnen leiden tot braakneigingen. Omdat ze de 2e eerdere edities al gloeperds hard had gelopen, bleek er wis en waarachtig een gouden plak voor Katja klaar te liggen. Björn zat ook al in dubio. Ook hij bleek enige hinder te hebben van eerdere activiteiten en hij wilde wat langer van de herfsttinten genieten, dus koos hij voor deelname aan de 10 kilometer, die hij afraffelde in nog geen 38 minuten, een tijd waar overigens menigeen alleen maar van kan dromen. Ook voor hem was het feitelijk maar goed dat hij geen plasje in heeft hoeven leveren. Nu kon hij wel gewoon een envelop met inhoud afhalen want eerdere resultaten zorgden voor een fijne beloning. Annie Buesink kwam, zag en overwon, want ook haar prestaties bleken goed te zijn voor een eerste plek. Dat het haar de laatste editie niet even gemakkelijk was afgegaan, gaf ze na afloop ruiterlijk toe, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wie zich zeker niet drukte, maar op deze fijne zondag gewoon niet harder kon, was Ingrid van Zolingen. Was ze dan slecht in orde? Nee, ook dat bleek niet het geval, maar als de benen niet dat doen, wat je ze eigenlijk aangeleerd hebt, dan moet je daarin berusten. Dat deed ze na afloop dan ook maar, want veel noodzaak om te treuren bleek overbodig. Puur op wilskracht, bleek ze namelijk op de 10 kilometer de snelste dame in de eindklassering.

Een vermelding is zeker ook nog de prestatie van Raymond Schuurman waard. De uit Dinxperlo afkomstige atleet, maakt sinds enige tijd deel uit van het A-team van AVA`70 en toont zich, daarbij een beste klepper. Hij liet met een uitstekende tijd van 38,52 minuten over 10.000 meter zien een hele beste aanwinst te zijn voor de club.

Wat in weinig mediabronnen was aangekondigd en dus veel te weinig aandacht kreeg, bleek het feit te zijn, dat er in Wehl een heuse Veteranendag was georganiseerd. Anders kan de reünie van oud-AVA`70 strijders niet worden verklaard. Aan de 5 kilometer deden zo maar even Gerrit Ormel, Ronald Pastoors, Wim  Rensink en Theo Stronks deel. Bij elkaar toch zeker goed voor minimaal 139 jaar loopervaring. Gerrit heeft last van het beengestel en verblijft, meer dan hem misschien lief is, op de racefiets om zijn overtollige energie kwijt te raken. Ook Pastoors kende de laatste jaren het nodige lichamelijke malheur en bedreef vooral in zijn uppie heel voorzichtig de loopsport. Maar puur op karakter meldde het duo zich fris en fruitig bij het secretariaat, waar ze met open armen werden ontvangen, want ze namen al veelvuldig deel aan de herfstloop. En dan finishen ze met tijde, waar het publiek de handen zeker wel voor op elkaar kreeg. Timmerman Rensink had al laten zien uit het goede hout gesneden te zijn, want hij volbracht de trilogie in Wehl op geweldige wijze en het schema werd wekelijks aangepast en de eindtijd aangescherpt.

En dan is daar natuurlijk altijd nog de deelname van golden oldie, Theo Stronks. Voor hem had de organisatie feitelijk ook een prijs beschikbaar moeten stellen. We hebben het dan natuurlijk niet over de stijlprijs, want iedereen en zeker ook Theo zelf weet wel, dat hij daarvoor een fractie tekort zal komen. Al schijnt “mister glimlach” wel verhipte leuk te kunnen stijldansen. Nee, we hebben het hier over de aanmoedigingsprijs 2013. Theo is gewoon terug aan het wedstrijdfront en dat gunnen we hem allemaal zo allemachtig. Hij is er in blijven geloven en toen het wandelen weer ging, begon ook het hardloopbloed weer te kriebelen. Na afloop van de 3e herfstloop stond de A-trainer dan ook breeduit te glimlachen en liet en passant ook effen weten, dat hij de tweede keer 23 tellen sneller was dan bij het debuut twee weken daarvoor. Oftewel, de Veteranen klasse 2 moeten binnenkort weer ernstig rekening met hem gaan houden…

Uitstekende prestaties, prachtige podiumplekken en fijne verhalen waren het mooie resultaat van de 3 herfstlopen in Wehl.

AVA`70 heeft wederom de regio verbijstert doen staan: men kwam, zag en liet zich zien en horen!!!    

(*) “R-B-R-VIRUS”: een aandoening aan hoofd, ledematen of ingewanden en in het ergste geval een combinatie daarvan.  Dit onbehaaglijke gevoel is het gevolg van het feit dat de inspanning van de AVA`70-Run-Bike-Run-wedstrijd-in-en-om-de-Slingeplas-editie-2013,  gevolgd door overcompensatie van een grote hoeveelheid genotsmiddelen na afloop, leidt tot een disbalans in het lichaam en elke serieuze sportieve topprestatie onmogelijk maakt. Voor het herstel moet minimaal een periode van 48 uur in acht worden genomen.

Verslag van Benno Stevering.

Uitslagen Totaal
Uitslag 3e Wim Lebbink loop