Sportmomenten van diverse wedstrijden dit weekend.

1 Maart is de meteorologische lente begonnen en dat houdt in dat er ook weer een toename is van wedstrijden in de regio.

Dit weekend stonden de Baggerloop, Kastelenloop, Vreden en het NK in Apeldoorn op de lijst van te lopen wedstrijden voor de Ava lieden. Laten we beginnen op de zaterdag de Baggerloop in Didam. De naam dekt de lading Bagger is ook Bagger, inclusief ter water latingen( zie foto) Eric Hoogerbrug, Wim Rensink, Linda en dochter Joëlle van Dijk en Tanja van Lochem durfde het aan om het blubberige parcours af te leggen!
Leuk dat moeder en dochter samen deze baggerloop uitliepen
Uitslagen
Foto's Martijn van Dijk

Ons Sprint kanon ( 5e van Nederland op NK  2015) Patrick en Sabine Ikink, gezin Balke, Dirkjan Robbe en columnist en ras opschepper Erwin Wamelink reisden naar onze Ooster buren af om eens te laten zien hoe het echt moest in Vreden. Zo stonden deze twee Hollanders, Patrick en Erwin gewoon vooraan de startstreep en niemand durfde ook maar iets van hun plekje af te pakken immers “Die Zwei” waren berucht van eerdere edities… Vanuit het startschot scheerden ze weg als een kogel uit het geweer namen ze beiden de leiding tot aan de eerste bocht. Dit konden beide goed vol houden en werden hiervoor beloond met een 2e plaats in ieders catagorie. Dirk-Jan Robbe een diesel in zijn klasse. Deze man loopt misschien wel de meeste wedstrijden bij Ava en is is bijna nooit geblesseerd, hij kwam als 3e in de categorie binnen. Voor Sabine was dit weer haar eerste wedstrijd naar een fikse griep maar ze kon het tempo mooi hoog houden en zo kwam ook zij binnen als 2e in haar categorie. Op de 10km startte Andre, Inez en Jerrel Balke.  Al jaren is André op jacht naar een PR. op de 10km en deze keer lukte het Andre om naar een mooie 5e plaats in zijn categorie 50+ en een nieuw PR in 44.48 min te lopen. Net voor hem was Jerrel als 2e  in zijn groep tot 18 jaar binnen gekomen, Inez was ook goed opdreef en met 48.19min werd ook zij 2e in haar categorie. Uitslagen 5km   Uitslagen 10km

Zondag. De acht kastelenloop in Vorden zegt het al, je loopt een parcours langs Kastelen en Burchten. Je kunt kiezen uit 10, 21 en 30 km. Velen hebben deze winter getraind voor een halve of hele Marathon en kiezen Vorden als testloop voor hun wedstrijd ergens in het voorjaar. Meer dan 1000 lopers waren hier op afgekomen, waaronder ook veel Ava’70 deelnemers. ( zie uitslag) de eerste berichten luiden dat iedereen binnen is
Uitslagen

NK  Apeldoorn: Tim te Brake die na zijn laatste groeistuip bijzonder goed op weg is om een grote topper te worden, liep mee op de 1500mtr indoor in Apeldoorn. Een wedstrijd om het NL-kampioenschap waar alleen de beste van ons land aan mee mogen doen. Vaak kun je in deze wedstrijden nog net even iets meer presteren dan anders, je loopt immers met de beste mee van Nederland. Tim liep een uitstekende race en wist zijn Pr met liefst 2 sec (4:28) aan te scherpen totaal werd Tim 14e van Nederland. Bijzonder knap Tim!