Prachtige foto van Dick Lubbers van de Koplopers op de 10km

Het WK-voetbal bleek geen concurrent te zijn van de GUV Zomeravondrun, die op dinsdag 26 juni werd georganiseerd door AVA`70. Ruim 300 deelnemers  uit de hele regio verschenen aan de start van deze 2e etappe van de serie zomeravondlopen. Daaronder een aantal ijzersterke toplopers, een flink peloton Duitse Läufer en een groepje G-atleten uit Winterswijk. De zomerse weersomstandigheden zorgden voor een uitstekende sfeer in en rond het AVA`70-clubhuis en daarnaast werden er ook nog eens prachtige eindtijden gescoord.

Om 19.00 uur gingen de jongste talenten van start voor de wedstrijd over 1000 meter. De kleine dravertjes liepen ruim 3 rondjes op de atletiekbaan, aangemoedigd door het talrijke publiek. De wedstrijd kende ook een primeur, want een deelnemer van de Winterswijkse G-groep van Archeus kwam in actie met een soort loopfiets. Een prachtig gezicht en mooi dat de jonge atleet met beperking op deze wijze kan deelnemen aan de run.

De wedstrijd werd een grote prijzenslag voor AVA`70. Bij de jongens bleek Koen Hoopman de snelste en had precies 1 tel over, want toen kwam Giel te Brake over de finish, gevolgd door Lars Meinen. Bij de meisjes toonde Madelief Erkelens haar grote kwaliteiten en ging als winnares over de meet. Clubgenote Quinty Gerrits scoorde een tweede plaats en Maud Busch werd derde.

De twee kilometer-lopers gingen om 19.15 uur van start en ook hier was het de gele brigade van AVA70, die de wedstrijd bepaalde. De strijd bij de jongens werd gewonnen door Noah Lampio, terwijl de Meinenbrothers knokten om het zilver en brons. Uiteindelijk werd Twan tweede en klom Sven als derde op het podium.

Een ijzersterk deelnemersveld stond om 19.45 uur voor de startstreep klaar voor hun wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Nadat wedstrijdsponsor, Bert van Asselt van de GUV het startschot had gelost, vertrok het grote peloton van bijna 250 atleten richting het fraaie buitengebied, rondom het Walfort. Er vormde zich al snel een langgerekt lint. De Duitse atleet Heiner Wardemann  liep een strak tempo en snelde over het afwisselende parcours richting de finish. De winnaar uit Emmerich liep de 5 kilometer in een knappe tijd van 16.52 minuten. Stan Prinsen van AVA`70 liep ook in de kop van de wedstrijd en werd uiteindelijk fraai 5e  in 18.36 minuten. Bij de Dames was Kelly Groot Zevert van Argo uit Doetinchem de snelste en won de race overtuigend. Lisa te Molder van AVA`70 is sinds korte tijd weer volop in training en de vorm is groeiende, want met een prima tijd van 20.44 minuten pakte ze de tweede plek, voor clubgenote Katja Demkes, die derde werd. De deelnemers aan de wedstrijd over 10 kilometer liepen een ronde over een selectief parcours, waarbij asfaltwegen werden afgewisseld met stoffige zandpaden. Doetinchemmer Jordy Kloet liep een ijzersterke race en zegevierde in 34,10 minuten. De sympathieke AVA-jaan Mathias Welz is net terug van een zwaar trainingskamp in Italië, maar pakte desondanks een mooie 4e plek. Wendy Sasse toont al langere tijd aan, dat ze uitstekend in vorm is en dat bleek ook dit keer. Met 40,26 minuten was ze veruit de snelste Dame. Een ereplaats op de 10 kilometer was er voor Marloes Wensink van AVA`70.

Terwijl het secretariaat druk doende was om alle uitslagen zo snel mogelijk gereed te hebben voor de prijsuitreiking, stroomde het buitenterras van AVA`70 gezellig vol met atleten en publiek. Overal liepen vrijwilligers rond om alles in goede banen te leiden en dat lukte prima. Op dinsdag 17 juli a.s. vindt de derde Zomeravondloop plaats en ook dan strijkt het hele circus weer neer op het atletiekcomplex van AVA`70.

 Foto's gemaakt door Dick Lubbers

Uitslagen