Pepe Wieberdink en Anne te Brake ontvangen de Aanmoedigings prijs

Anne te Brake straalde van oor tot oor. Het fanatieke hardlooptalentje stond op de hoogste trede van het podium en hield de aanmoedigingsprijs trots in de lucht. Ze was erg blij met de standaard en genoot van het applaus. Het was een van de vele mooie momenten tijdens de FIAT Winkelhorst Walfortloop, die AVA`70 op dinsdag 17 juli organiseerde. Al hoewel de thermometer dik 26 graden aanwees, besloten toch meer dan 220 atleten de warmte te trotseren. Het was dan ook een sportieve en gezellige drukte rondom het clubhuis.

Om 19.00 uur gingen de allerjongste lopertjes van start voor hun wedstrijd van 1000 meter. Onder de luide aanmoedigingen van het publiek werden er ruim 3 rondjes op de baan gelopen. De warmte leek de talenten nauwelijks te hinderen, want er werd heel hard gelopen. Lars Meinen was veruit de sterkste en zijn clubgenootjes Twan Schreurs en Giel te Brake werden respectievelijk tweede en derde. De aanmoedigingsprijs bij de jongens was voor de twee turvenhoge Pepe Wieberdink, die zich met zijn korte beentje dapper weerde en zijn uiterste best deed. Bij de meisjes was er sprake van een “buitenlands” podium, maar Noa ter Haar werd knap vierde.

De deelnemers aan de twee kilometer stonden om 19.15 uur klaar. Het parcours is pittig, want de fietstunnel is al meermalen een scherprechter gebleken. Na de start ging favoriet Michiel Wellink er direct van door en bleek door niemand te volgen. Stijlvol liep het 15-jarige talent naar de overwinning in een ijzersterke tijd van 6,38 minuten. Een mooie tweede plaats was er voor Tim Weijers, terwijl Merijn van Eerden derde werd.  Bij de meisjes was het podium geheel geel gekleurd. De AVA`70-trein werd aangevoerd door Lieke Hengeveld, die de hoogste plek op het podium mocht beklimmen. Mirthe Luiten werd tweede en Eline Spexgoor  verdienstelijk derde.

Exact om 19.45 uur loste wedstrijdsponsor Jochem Winkelhorst het startschot voor de 6 kilometer. Maar liefst 180 atleten vertrokken vanaf de baan richting het fraaie buitengebied rondom kasteel `t Walfort. Het ging direct al bijzonder hard en dat kon ook bijna niet anders, want de deelnemersveld telde een flink aantal ijzersterke lopers. AVA`70-atleet Mark te Brake schudde gelijk aan de boom en het was alleen survivalatleet Stijn Elferink, die het hoge tempo kon volgen. Het lange lint met deelnemers slingerde zich over de stoffige paden in de richting van de eerste verzorgingspost. Het viertal waterdragers kon direct al flink aan de bak, want de warmte zorgde voor droge kelen, dus enige afkoeling was wenselijk. Aan de kop liep te Brake na de tweede passage van de waterpost, langzaam iets weg bij zijn kompaan en kwam solo op de atletiekbaan voor de slotmeters. De klok stopte bij 20,03 minuten voor te Brake, die erg blij was met de winst en hoopt, na een vervelende blessureperiode deze lijn door te kunnen trekken. Stijn Elferink behield knap zijn tweede plaats, terwijl Stan Prinsen een mooie derde plaats voor zich opeiste. Bij de Dames bleek Wendy Sasse een klasse apart. De Lichtenvoordse atlete liep een sterke wedstrijd en finishte overtuigend als eerste dame. AVA-atlete Lisa te Molder veroverde de tweede plaats. Derde werd de talentvolle Ilvia Hederik uit Barendrecht. Het kwalitatief sterke deelnemersveld bleek, nadat de uitslagen uit de computer rolden. Maar liefst 25 atleten liepen een eindtijd van onder de 24 minuten. Uiteindelijk kwamen er in totaal dik 200 atleten over de finish en nadat de medaille in ontvangst was genomen, kon men het vochtverlies weer ruimschoots compenseren. De watertap moest hiervoor wel overuren maken. Het peloton van een dikke 40 vrijwilligers deed er alles aan om het de deelnemers naar de zin te maken en dat lukte meer dan uitstekend. De FIAT Winkelhorst Walfortloop 2018 gaat de geschiedenisboeken in als een warme editie met puike prestaties. De wedstrijd toonde aan, dat het evenement uitstekend aan de wensen van de lopers voldoet en niet weg te denken is in de serie Zomeravondlopen!