Gespannen gezichten vlak na de start van de 1km  (foto John Boom)

 Hardlopers uit de hele Achterhoek, diverse vakantiegangers en een grote groep atleten uit Duitsland namen deel aan de 7e editie van de Twee Bruggenloop. Het gevolg was een ware invasie bij het inschrijfbureau, waar de vrijwilligers van AVA`70 alle zeilen bij moesten zetten, om de ruim 500 (!) aanmeldingen te verwerken. Het prachtige weer zorgde voor een bijzonder sportieve sfeer, bij de start- en finishlocatie, waar zich ook heel veel publiek  had verzameld. Op de deelnemerslijsten stonden ijzersterke lopers, die garant zouden staan voor sterke eindtijden en mooie strijd. Al met al dus bij voorbaat uitstekende omstandigheden voor een schitterend hardloopevenement……

Evenals voorgaande jaren startte de Twee Bruggenloop ook dit keer met een wandeltocht. Vanaf 18.00 uur vertrokken er maar liefst 56 deelnemers voor een fraaie ronde via het buitengebied van Miste in de richting van de Bekkendelle. De route had een lengte van 10,5 kilometer met onderweg prachtig natuurschoon, rustige wegen en paden.

Exact om 19.00 uur waren het Babs en Bart van de animatieteam, die het startsignaal gaven voor de kidsrun over 1 kilometer. De jonge hardlopertjes liepen 2 rondjes over het vakantiepark en werden daarbij flink aangemoedigd door ouders, opa`s, oma`s en andere belangstellenden. Lars Meinen was bij de jongens de snelste en bleef clubgenootje Giel te Brake net voor en hij werd tweede. Boet Kreykamp moest door een valpartij van ver komen en kwam net tekort voor een plek op het podium. Bij de meisjes was het Madelief van Erkelens, die als eerste binnenkwam en als winnares een grote beker in ontvangst mocht nemen. 

Een kwartier later was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar voor hun wedstrijd over 2 kilometer. De dik 50 deelnemers moesten 4 rondjes afleggen en dat bleek voor menigeen best een pittige klus. Niet voor de talentvolle AVA`70-junior Michiel Wellink, die vanaf de start de koppositie innam en deze ook niet meer afstond. Het parcoursrecord kwam in zicht en met een verbetering van 14 tellen, noteerde Wellink een nieuwe toptijd van 6,32 minuten. Bij de meisjes over deze afstand was het podium geheel geel gekleurd. Lieke Hengeveld toonde zich de sterkste, gevolgd door Mirthe Luiten en een mooie derde plaats was er voor Eline Spekschoor. Voor alle kinderen was er bij de finish een mooie medaille en daarnaast kregen de kids namens het vakantiepark ook nog een ijsje aangeboden.

Maar liefst 400 atleten stonden aan de start van de wedstrijd over 6 en 10 kilometer. Het peloton werd door eigenaar van vakantiepark de Twee Bruggen Hendrik-Jan Mensink weggeschoten, die vervolgens ook zelf als deelnemer aansloot. Het veelkleurige lint hardlopers slingerde zich over het park en zette vervolgens koers richting de Slingeplas. Bij de 6 kilometer ging een drietal jonge Duitse atleten er rap vandoor en lieten de concurrentie snel achter zich. Het trio teamgenoten uit Stadtlohn bleef bij elkaar tot over de finishlijn en klokten allen dezelfde winnende tijd, namelijk 19,54 minuten. Op een fraaie 8e plaats kwam Aaltenaar Mark Schreurs over de meet en hij liet zien, naast een uitstekende wielrenner ook een hele goede hardloper te zijn. Bij de Dames was survivalatlete Eva Groot Kormelink superieur. Ze finishte in een sterke eindtijd van 24,37 minuten. AVA`70-atlete Denise van de Donk toonde aan goed in vorm te zijn en klokte de 8e tijd.

De deelnemers aan de 10 kilometer moesten een extra lus door het Klooster lopen en dat is een pittig stuk, waarbij met name de grindstrook omhoog meer dan lastig is. Pascal Schepers liet de tegenstanders al vrij snel achter zich en ging solo op jacht naar de winst. Een uitstekende eindtijd van 35,16 minuten bezorgde hem de winst. De Duitse atleet Klaus Schlüter werd tweede, terwijl Aaltenaar Hans Waalder de derde plaats voor zich opeiste. Wendy Mullink, de Doetinchemse Argo-atlete Wendy Mullink laat al weken zien in bloedvorm te zijn en ook bij de Twee Bruggenloop toonde ze haar klasse. In een toptijd van 37,49 minuten verpulverde ze het parcoursrecord met meer dan 2 minuten. De Aaltense Linda Stronks liep een goede wedstrijd en werd uiteindelijk 5e. De lange reeks deelnemers die de finishlijn passeerde, kon rekenen op de aanmoedigingen van de toeschouwers, de complimenten van de uitstekende speaker Harry Striekwold, een verdiende medaille en bekers met lekker fris water.

Bij de 7e editie van de Twee Bruggenloop kwamen in totaal 578 sportievelingen in actie en dat is een nieuw record. AVA`70 zette in totaal bijna 50 vrijwilligers in om alles in goede banen te leiden en dit lukte meer dan uitstekend. Eigenaar Mensink roemde na afloop van de wedstrijd de prettige samenwerking tussen het vakantiepark en AVA`70 en wat hem betreft komt er dan ook zeker een 8e aflevering. De Twee Bruggenloop heeft wederom aangetoond een sportieve zomerhit te zijn!