Prachtig parcours door het glooiende landschap  (foto Tijn Piest)

Het was een prachtig gezicht!

Even na 13.00 uur stoven maar liefst 104 hardlooptalentjes weg voor de eerste etappe van de Boekeldercrosscompetitie. De kleine sportievelingen werden luid aangemoedigd door honderden toeschouwers en genoten zichtbaar van het applaus. Het was een schitterende opening van de serie van 4 hardloopwedstrijden, die AVA`70 in november organiseert met de start en finish bij het Romienendal. Een record aantal voorinschrijvingen met hardlopers uit de hele regio, tal van Duitse deelnemers en prachtig zonnig weer werd het een flitsende start van de Boekeldercrosscompetitie. 

De talenten legden een pittig parcours af van 1000 meter over grasveld, een stuk bouwland, zandpaden en een strook langs de sloot. Richting de finish moest er ook nog over strobalen en boomstammen worden gesprongen, voordat de eindsprint kon worden ingezet. Lars Meinen toonde zijn grote vorm en scoorde de beste tijd onder de 4 minuten. Clubmaatje Giel te Brake werd knap derde. Bij de meisjes pakte Madelief van Erkelens een mooie tweede plek en bleef Norah Busch net voor in een spannende eindspurt.

Even daarna was het de beurt aan de oudere jeugd, die 2 rondjes mochten crossen op het zware parcours. Twan Meinen scoorde na een sterke run de tweede tijd en Noah Lampio klokte de derde tijd. Bij de meisjes bepaalde AVA`70 de race. Emma Nijenhuis was de snelste met een prachtige eindtijd van 7,59 minuten. Norah Rusink werd tweede en Annelot Posthumus kwam als derde over de meet.

Maar liefst 185 atleten stonden aan de start van de 5 kilometer. Gelijk na de start vormde zich een prachtig lang en gekleurd lint hardlopers dat op weg ging op het selectieve parcours. Gelijk werd al duidelijk dat het bijzonder hard ging en uiteindelijk doken er 19 crossers onder de 20 minutengrens. AVA`70-atleet Tim te Brake finishte als tweede en zette een snelle tijd van 17,43 minuten neer. Een tijd die ook zijn clubgenoot Stan Prinsen noteerde. Uiteindelijk bleek dat te Brake een fractie sneller bleek te zijn. Het jonge talent Lieke Hengeveld werd bij de Dames tweede. Een prachtige prestatie als je bedenkt dat deze junior pas 13 (!) jaar is.

Zeer tevreden toonde Björn Demkes zich na afloop van zijn wedstrijd over 10 kilometer. Met een eindtijd van 35,46 minuten werd hij fraai tweede. Zijn vrouw Katja deed het bij de Dames net even iets beter want zij trok op overtuigende wijze de winst naar zich toe. Clubgenote Bianca Piek werd, na een snelle start tweede en Mirjam Lammers pakte de derde plek.

Op de 15 kilometer ging de winst naar de Duitse atleet Stefan Ritte, die vanaf de start de koppositie pakte en deze ook niet meer af stond. Met een eindtijd van 54,05 minuten bleef hij maar een minuut verwijdert van het parcoursrecord uit 2016. AVA`70-atleet Ruud Baars nestelde zich met een eindtijd van 61 minuten in de subtop. Bij de Dames ging de winst naar Julia Kang die een uitstekende wedstrijd liep en finishte in een eindtijd van 1 uur en 4 minuten.

De organisatie, die een beroep deed op een kleine 50 vrijwilligers, keek uiteraard bijzonder tevreden terug op het verloop van de eerste editie, waar maar liefst 470 atleten in actie kwamen en er een zeer gezellige sfeer hing bij start en finish.

Komende zaterdag staat de tweede wedstrijd op de kalender. Vanaf 13.00 uur zullen er weer prachtige sportieve prestaties worden geleverd in de hardlooparena bij het Romienendal.