Foto: Start&finish-cam AVA'70)

 Ruim 230 deelnemers klaar voor de start van de 5km en 10km..

Woensdag vond de 4e editie plaats van de Grachtenloop in Bredevoort en de doordeweekse hardloopwedstrijd mag zich jaarlijks verheugen op honderden deelnemers. Ook dit jaar was dit het geval, want er verscheen een recordaantal atleten aan de start. Omdat het weer zich ook van haar allerbeste kant liet zien, werd het een prachtig sportief evenement.

Om 19.00 uur viel het startschot van de allerkleinste hardlopers, die een ronde van ruim 1 kilometer moesten afleggen. Boet Kreykamp liet wederom zien, dat hij op deze afstand de sterkste is en scoorde een uitstekende tijd van 4,22 minuten. Kyaho Bussink werd tweede en was daarmee de allersnelste van Bredevoort. Glenn Wassink pakte de derde plek. Bij de meisjes ging Norah Busch vanaf de start aan de leiding en stond deze ook niet meer af. Met haar eindtijd van 4,54 minuten liep ze fraai naar de winst. Kyra Lampio werd tweede, terwijl Merle Schaart als derde over de finish kwam en tevens de Bredevoortse titel voor zich opeiste.

Daarna was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar om in actie te komen. Er wachtte de deelnemers een parcours van 2200 pittige meters, die het veld behoorlijk uit elkaar zouden slaan. Bij de jongens was Twan meinen heer en meester en liep zonder concurrentie naar de overwinning in een ijzersterke tijd van 7,27 minuten. Jongere broer Sven bleef nog enigszins in de buurt en pakte de tweede plaats. Als derde mocht Joost Beumer zich laten huldigen. Bij de meisjes was de hoogste trede van het podium voor Emma Nijenhuis, die een prima wedstrijd liep. Annelot Posthumus werd fraai tweede, maar moest daarvoor wel alles ut de kast halen, want Norah Rusink zat haar op de hielen en scoorde de derde plaats.

Om 19.45 uur stond er een groot peloton klaar voor hun wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Na de start slingerde het gekleurde lint atleten zich om de prachtige Slingeplas heen. Daarna volgde een zandpad, alvorens de slotkilometer dwars door Bredevoort volgde. Archeus-atleet Lars Duistermaat liet er geen gras over groeien en snelde naar een prima tijd van 16,24 minuten naar de winst. Junior Björn Rossel van AVA`70 liep tevens een hele goede wedstrijd en scoorde de tweede plaats. Veteraan Freddy Dekker toonde aan nog lang niet op zijn retour te zijn, door als derde te finishen. Bij de Dames liet Eva Groot Kormelink zien over veel talent te beschikken en pakte op overtuigende wijze de winst in een knappe tijd van 19, 28 minuten. Ook Sandra Wassink scoorde een tijd onder de 20 minuten en werd daarmee tweede. De Duitse atlete Laura Hakvoort werd derde in het grote deelnemersveld. De deelnemers aan de 10 kilometer legden het parcours twee keer af en mede door het zonnige, warme weer, werd het een behoorlijk zware wedstrijd. Björn Demkes van AVA`70 toonde zich oppermachtig en werd winnaar in een eindtijd van 36,11 minuten. Thomas Damman werd tweede en Luuk te Brake van AVA`70 liep de derde tijd. De Aaltense atlete Julia Kang was oppermachtig bij de Dames en eiste de titel voor zich op. Petra Meinen werd op deze afstand tweede en Nadien Schrievehoff uit het Duitse Sudlohn scoorde de derde tijd.

De organisatie zette ruim 30 vrijwilligers in om de Grachtenloop in goede banen te leiden en dit verliep uitstekend. De recorddeelname van 378 finishende atleten toonde aan, dat de doordeweekse wedstrijd erg populair is, met prachtige hardloopsport in Bredevoort als resultaat!   

 

 2e ZOMERAVONDLOOP: GUV WALFORTLOOP OP WOENSDAG 16 JULI A.S.

Link naar Uitslagen 

Link naar Foto's