Het podium bij de dames 5km: Denise van der Donk, Cindy Brusse en Gabrielle Bruil.

Op maandag 26 december jl. organiseerde AVA`70 de eerste editie van de 2e Kerstdagloop. Ruim 100 atleten uit de hele regio verschenen aan de start van de wedstrijd over 5 en 10 kilometer. Om 10.00 uur klonk het startschot en het peloton vertrok in een langgerekt lint van de atletiekbaan in de richting van `t Walfort. De omstandigheden waren uitstekend, want een waterig zonnetje en een temperatuur van 10 graden is bijzonder prettig te noemen in dit jaargetijde. Het parcours lag er dan ook prima bij en met name de kopgroep legde een pittig tempo aan de dag.   

Bij de 5 kilometer liep de Harreveldse survivalatleet Arnoud Domhof langzaam weg bij zijn concurrenten en kwam overduidelijk als eerste over de finish. Zijn 2 achtervolgers maakten er een mooi gevecht van, waarbij Leon Jentink de sterkste bleek en Bram Wevers de derde plek pakte. Bij de Dames op de korte afstand bleek triatlete Cindy Brussé de sterkste, werd Denise van der Donk tweede en eiste Gabrielle Bruil de derde podiumplek voor zich op. 
De deelnemers aan de wedstrijd over 10 kilometer hadden de opdracht om het parcours in het fraaie Aaltense buitengebied twee keer af te leggen. Bij de eerste passage op de AVA-baan was duidelijk dat het niet alleen hard ging, maar dat het ook een spannende strijd zou gaan worden om de winst. Vincent te Brake beschikte uiteindelijk over het beste eindschot en trok de zege naar zich toe. Clubgenoot Lars Duistermaat werd tweede, voor Hans Waalder. Bij de Dames ging de winst naar de sterk lopende AVA`70-atlete Loes Wielink, scoorde Renée Houwers de tweede eindtijd, terwijl Angelique Vrijdag de derde podiumplek voor zich opeiste. 

AVA`70 kon bij de 2e Kerstdagloop een beroep doen op ruim 30 vrijwilligers, die er samen voor zorgden dat alles voor, tijdens en na de wedstrijd prima verzorgd was. Er werden door de deelnemers prima prestaties neergezet en de sportievelingen en het publiek genoten van de gezellige sfeer op het complex van AVA`70. De geslaagde primeur van de 2e Kerstdagloop zou dan ook in 2023 zomaar eens een mooi vervolg kunnen krijgen.

Foto's: gemaakt door Tim Mengerink