Michel Butter.

Na een noodgedwongen afwezigheid van 2 jaar is de Gerard Tebroke Memorialloop terug op de wedstrijdkalender. Op zaterdag 21 mei a.s. zal het centrum van Aalten omgetoverd tot een heuse hardlooparena met start en finish op de Markt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en het beloofd weer een prachtig sportief evenement te worden.

Topveld

Het is de organisatie gelukt om een aantal Nederlandse topatleten aan de start te krijgen bij de Ducona 10 kilometerrun. Eén van de blikvangers is Michel Butter, die in zijn carrière al tal  van ereprijzen in de wacht sleepte, met als absoluut hoogtepunt de 6e plek in de marathon van New York in 2017. Een andere toppers is Björn Koreman, die onlangs in Rotterdam een ijzersterke tijd van 2:10 liep op de klassieke afstand. Ook Roy Hoornweg en Gert-Jan Wassink zullen bij de GTM-Loop gaan strijden om de winst. Naast dit viertal topatleten zullen ook diverse regionale klasbakken aan de start verschijnen, dus het beloofd bij voorbaat al een prachtige wedstrijd te worden.

Businessrun

Al jaren is de GUV-Businessrun een bijzonder populair onderdeel tijdens de GTM-Loop. Bedrijventeams en vriendenploegen strijden tijdens de wedstrijd over 5-kilometer door het centrum van Aalten om de winst. Elk team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 atleten, waarbij de tijden van trio snelste lopers bij elkaar opgeteld, de eindrangschikking bepalen. Elke editie wordt er een goed doel uitgekozen door de organisatie, waar een groot deel van het inschrijfgeld van de businessrun naar toe gaat. Dit jaar betreft het de stichting Diaconale Hulpverlening Aalten.

Sponsoring

De organisatie is ontzettend blij, dat inmiddels tal ven Aaltense- en regionale bedrijven en middenstanders een sponsortoezegging hebben gedaan op financieel of materieel gebied. Op deze wijze is het mogelijk om een sportief evenement als de GTM-Loop is Aalten te organiseren en de atleten veel faciliteiten te bieden.

Programma

Zoals altijd begint de GTM-Loop met een tweetal jeugdlopen. Om 16.30 uur zijn de jongste talenten aan de beurt voor hun wedstrijd van 1 kilometer door het centrum van Aalten. Een kwartier later staat de start gepland van de run voor de oudere jeugd, die het pittige rondje twee keer afleggen. Om 17.00 uur worden de leerlingen van Schaersvoorde weggeschoten voor hun wedstrijd over 3 kilometer, met o.a. een passage door café Leuven. De topatleten gaan om 18.00 uur op weg voor 10 kilometer op het selectieve parcours. Het ziet er naar uit dat de topatleten, maar zeker ook de regionale kanonnen vol gas gaan geven voor een uitstekende eindtijd. De zeer populaire 5 kilometerloop vormt vanaf 19.15 uur het sluitstuk van de 20e editie van de GTM-Loop.

Alle informatie over de Gerard Tebroke Memorialloop is te vinden op de site: www.gerardtebrokeloop.nl