Terwijl veel AVA’70 leden zich aan het voorbereiden zijn op de 5x5km estafette in Doetinchem a.s. zaterdag concentreerde Gerrit Dijkslag zich op een familiebezoek in combinatie met een hardloopwedstrijd op de woensdag.
Dachten we dat het op Koninginnedag al benauwd was, ondanks een verfrissende bui in de middag, was het op landgoed Veldwijk nog drukkender.
Veldwijk biedt specialistische zorg aan volwassenen en ouderen met psychische problemen op een prachtig terrein in Ermelo. Hier werd alweer voor de 12de keer de Veldwijkloop gehouden over de afstanden van 2,5km, 5km en 10km. Al deze afstanden gingen om 19:00uur tegelijk van start, hierdoor zetten zich maar liefst 302 atleten in beweging voor hun wedstrijd over een geheel verkeersvrij en gevarieerd maar wel bochtig parcours.
Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk ging Dijkslag behoudend van start om zich na 2km voorin de achtervolgende groep op de koplopers van de 5km te melden.
Door flink door te trekken kwam Dijkslag alleen op de derde plaats te liggen. In de laatste kilometer was er nog een verraderlijk scherpe bocht welke ook nog modderig was, waardoor Dijkslag een vervaarlijke slipper maakte, maar zijn derde plaats kwam niet meer in gevaar. Of het door het concentratie verlies van deze slipper kwam zullen we wel nooit met zekerheid kunnen zeggen, maar een tijd van onder de 18min werd net niet gehaald, 18:04min. Conclusie van deze geslaagde en leuke wedstrijd is dat de pure snelheid dit gehele seizoen al ontbreekt, maar dat het met de conditie meer dan goed zit, beide ronden werden even snel afgelegd.

Uitslagen.
Verslag Stentor