wedstrijden

Een recordaantal deelnemers, rijen dik publiek en uitstekende prestaties vormden de ingrediënten van de Koningsloop 2024. De weersomstandigheden droegen zeker ook positief bij aan deze sfeervolle, sportieve happening in het centrum van Aalten.

Een startvak bomvol kids ging even na 10.00 uur van start voor het hardloop rondje door het feestelijk versierde dorp. Bij de jongens was het gelijk al een Aaltens podium, waarbij de eerste plek voor Hugo Jansen was, terwijl Cas Tolkamp tweede werd en Bram Wisselink de derde plaats opeiste. Bij de meisjes was Evy Aalders van Atletico `70 de snelste. Aafke te Kempel van AVA`70 knokte zich naar een prachtige tweede plaats en Daantje ter Heurne uit Huissen mocht ook op het podium klimmen, want zijn werd derde.

Het publiek genoot met volle teugen van de binnenkomst van de jonge hardlopertjes, die vrijwel allemaal glimmend van trots de finishlijn passeerden om een mooie medaille in ontvangst te nemen.

Een grote groep oudere jeugdige dravers ging van start op de 1600 meter. Vanaf de start was het Lars Meinen van AVA`70, die liet zien veruit de sterkste te zijn. In een soepele stijl snelde hij naar een prachtige winst in 4,40 minuten. Clubgenoot Twan Schreurs eiste de tweede plaats op, terwijl Floris ter Haar met een ferme eindsprint de bronzen plek veroverde. Bij de meisjes op deze afstand snelde Fiep Meinen solo naar de overwinning. Achter haar was een mooie strijd tussen Minke Dost van Archeus, die Kyra Lampio nipt voorbleef.

Een groot peloton verscheen aan de start bij de wedstrijd over 5 kilometer op het zeer selectieve parcours, dat naast wat heuveltjes bestond uit veel klinkerwegen en scherpe bochten. Toch werd er kiezelhard gelopen en aan de kop van het veld ontspon zich een prachtige strijd om de overwinning. AVA`70-talent Tijn Piest bleek uiteindelijk de snelste en passeerde dolblij als winnaar de finishlijn in de uitstekende tijd van 15, 40 minuten. Mark te Brake eiste de tweede plek op, terwijl Erwin Nieuwboer derde werd. Lisa Bielevelt van AV Haaksbergen liet er bij de Dames geen gras over groeien en liep ronde na ronde verder uit van de concurrentie. In een prachtige eindtijd van 18,19 minuten trok ze de winst naar zich toe. AVA`70-youngster Lobke Hendriksen liep tevens een sterke wedstrijd en finishte als tweede, terwijl Lisa te Molder derde werd. Dat er voortreffelijk werd gepresteerd bleek na afloop wel, want maar liefst 44 atleten doken onder de grens van 20 minuten.

Organiserende vereniging AVA`70 was na afloop van de Koningsloop uiteraard bijzonder blij met het succesvolle verloop van de wedstrijd, waarbij de club weer een beroep kon doen op tientallen vrijwilligers, die alles in goede banen hebben geleid.

Op zaterdag 1 juni vormt het centrum van Aalten wederom het decor van een schitterend hardloopspektakel tijdens de Gerard Tebroke Memorialloop. Opgave is vanaf heden mogelijk via: www.ava`70.nl