“WAT EEN MOOIE SPORTMIDDAG! ”
  

Met deze treffende opmerking, plofte een deelnemer neer op een stoel in het Haartse clubgebouw “de Ringkamp.” Hij was zojuist gefinisht na zijn wedstrijd over 15 kilometer en lurkte aan een flesje water. De atleet had het zwaar gehad, dat was wel duidelijk, maar onderweg enorm genoten van het prachtige parcours, zo liet hij weten.  

De middag was begonnen met de 1 kilometerloop en duidelijk was dat de wedstrijd enige concurrentie had van de intocht van Sinterklaas. Dat deed overigens niet af aan de prestaties van de kinderen, want het ging weer als vanouds bloedsnel in de Ringkamp. De talenten van AVA`70 lieten zich ook nadrukkelijk zien. Bij de jongens ging de winst naar Indy Haverkamp, die de concurrentie een fractie te snel af bleek te zijn. Bram Berkelder werd derde in een prima tijd van 4,04 minuten.

Janneke Gelderblom moest de winst laten aan haar grootste concurrente en daarmee is de strijd om de eindoverwinning nog open. Noa Luimes werd achter haar clubgenote derde en heeft ook goede kansen op een podiumplek.

Stan Prinsen hield zich bij de run over 2 kilometer knap staande tussen de concurrentie en pakte een knappe 6e plaats. Bij de meisjes finishte Elise ten Brinke als eerste AVA`70-juniore in de middenmoot met een tijd van 9,03 minuten.  

Om half 2 werd het grote peloton weggeschoten voor de 5 en 15 kilometer. Na de passage door het Loohuisbos, het klimmetje omhoog en de omloop door de Ringkamp werd duidelijk dat het weer erg hard ging op deze derde zaterdag van november. De talentvolle jongeling Bram Tolkamp liep een uitstekende race en kwam op sterke wijze als 4e onder het finishdoek door. Bij de Dames was Rianne Vossers aanzienlijk sneller dan de vorige keer en mocht met haar tijd van 24,31 minuten dan ook zeer tevreden zijn.

De 10 kilometer voerde de deelnemers 2 keer over het gevarieerde parcours en AVA`70- atleet Gerrit Dijkslag liep een goede race, waarin hij uiteindelijk ruim een minuut sneller bleek te zijn dan vorige week. Mariska van den Berg verbeterde ook haar tijd en snoepte maar liefst 2,5 minuut af van haar beste tijd en werd 5e bij de Dames. De atleten van de lange adem deden er nog een rondje van 5 kilometer bij en mochten het langst genieten van de prettige loopomstandigheden. Gerrit Heersink liep een constante wedstrijd en waar hij vooraf op hoopte, een tijd onder de 66 minuten, lukte ook en hij hield zelfs nog een zestal tellen over.  

Komende zaterdag vindt de 4e en laatste wedstrijd plaats van de Boekeldercross Competitie en het beloofd een spannende aangelegenheid te worden. Op diverse afstanden is de strijd nog zeker niet beslist en menigeen zal de concurrentie nauwlettend in de gaten houden. Voor anderen betekent het sluitstuk van de loop de laatste kans op een P.R. scherper te stellen of een clubgenoot te verslaan. Daarnaast is er natuurlijk de prijsuitreiking, het ophalen van de herinnering en het genieten van de gezelligheid. De opening van het AVA`70-hardlooptheater in de Ringkamp staat gepland om13.00 uur.