Verslag door Frank Roos,

Zaterdag vond de 4e en laatste wedstrijd plaats van de Boekeldercross Competitie, georganiseerd door AVA`70. Het beloofde vooraf al een spannende editie te worden, want de strijd was op diverse afstanden nog niet beslist en soms was er zelfs sprake van secondespel.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, moest er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen. Zaterdag werd de finale afgewerkt en was er voor atleten en atletes dus de laatste kans om een goede klassering neer te zetten.

Om 13.00 uur barstte de strijd los bij de kinderen die 1 kilometer moesten lopen door de Ringkamp en de onderlinge verschillen waren minimaal. Bij de jongens liep Lenn Postumus een geweldige wedstrijd, zeker gezien het feit, dat hij onderweg ook nog een schoen verloor. Desondanks finishte hij als eerste en dat leverde hem de titel op. Clubgenoten Indy Haverkamp en Bram Berkelder werden op luttele tellen respectievelijk 2e en 3e, kortom een compleet AVA`70-podium. Ook bij de meisjes was het secondenspel en uiteindelijk werd Janneke Gelderblom op fraaie wijze tweede in het eindklassement. Haar achterstand op de nummer 1 bedroeg na afloop slechts 4 seconden. Ook Noa Luimes stond met een mooie derde plaats glimlachend op het podium.

Bij de 2 kilometer was de overmacht van de Duitse jeugd enorm. Toch nestelde Stan Prinsen zich knap in de bovenste regionen en mag met een prachtige 4e plek meer dan tevreden zijn. Linde Klein Nibbelink liep een hele goede laatste wedstrijd en dit leverde haar een mooie 5e positie op in het eindklassement.

Veruit de meest populaire afstand tijdens de Boekeldercross was de 5 kilometerwedstrijd. Wekelijks ging er een enorm peloton van start en ook deze laatse editie vormde daarop geen uitzondering. Bij de Heren was er een zeer fraaie podiumplek voor Jan Wevers. De veteraan hield zich uitstekend staande tussen zijn jeugdige concurrenten en werd uiteindelijk tweede. Nathalie Demkes bleek de snelste AVA-dame in het eindklassement met een 6e stek.

Bij 10 kilometer was er eveneens wat te vieren. De geroutineerde Gerrit Dijkslag liep constante wedstrijden en dat leverde hem uiteindelijk een derde plaats op en wederom op het podium dus. Goud was er voor Heidi Jentink, die oppermachtig was en de terechte eindwinnares. Brons was er voor Mariska van de Berg, die met de week beter en vooral sneller ging lopen.

Bij de atleten en atletes van de lange adem was er een verdienstelijke 6e plaats voor Gerrit Heersink bij de 15 kilometer. Ingrid van Zolingen toonde zich een uitstekende diesel en dit leverde haar uiteindelijk een hele mooie 2e plaats op in de eindrangschikking.

De Boekeldercross Competitie zit er weer op en het was een schitterende reeks wedstrijden. In totaal verschenen er bijna 1200 lopers en loopsters aan de start en dat is een nieuw record. De organisatie kijkt dan ook met een zeer tevreden gevoel terug op de wedstrijdenreeks.

Het prachtige parcours, de gemoedelijke sfeer, het leger aan vrijwillligers, de heerlijke erwtensoep… het vormden allemaal ingrediënten die de cross tot een groot succes maakten.