Gerrit Dijkslag (1130) , Patrick Ikink (1139) en Ben Saalmink (1289)

Zelfs de Duitse WDR was uitgerukt om het AVA’70 kwartet in Stadtlohn aan het werk te zien.

Vooral nieuwkomer Patrick Ikink was voor de start langdurig in beeld.Helaas regende het tijdens de uitzending en begon deze 10min te laat, zodat het startschot iets later werd gegeven.
Niet echt bevorderlijk voor een snelle eindtijd en dat werd er met de drukke start en de vele jeugdige deelnemers voorin het startvak niet beter op.
De straten voelden aan het begin iets glad aan en de eerste scherpe bocht werd dan ook voorzichtig genomen.
Pas daarna kwam het veld goed in beweging en kon iedereen zijn eigen tempo lopen.
Patrick Ikink voelde zich een echte TV held en ging snel van start, Gerrit Dijkslag had moeite hem bij de houden en ging hem pas na 500 meter voorbij.
Wim Brinkman en Henk Mengers gingen iets behoudender van start op de 5km over een erg bochtig parcours met twee flinke stukken valsplat.
Dijkslag werkte zich gedurende de twee rondes door het natte Stadtlohn op van de 20ste plek, tot uiteindelijk de zevende.

Brinkman zag op het laatste stuk valsplat Ikink voor zich lopen en ging er vlot overheen, om Patrick geen kans te geven in de afdaling weer langszij te komen.
Wim moest hiervoor zijn snelste laatste 100m ooit lopen, want Patrick kwam op het laatst slechts één seconde tekort. Beiden waren erg tevreden onder de 20min te lopen.
Henk Mengers ging van start om rond de 21:30min te lopen, dankzij een voortreffelijke tweede ronde lukte dat met gemak.
Alle vier de AVA’70 leden behaalden in hun leeftijdsklasse een podium plaats, Mengers en Dijkslag haalden zelfs de hoogste trede.
Het enige probleem was dat er geen podium of prijsuitreiking per categorie was, bleef over het goede gevoel over een mooie tijd en prima ingedeelde wedstrijd met ruim 300 deelnemers. 

Uitslag 5km Stadtlohn:  7 - Gerrit Dijkslag 18.06 minuten, 15-Ben Saalmink 18.55 minuten 29 - Wim Brinkman 19.39 minuten, 30 - Patrick Ikink 19.40 minuten, 49 - Henk Mengers 20.48 minuten