Lianne ter Haar kan de duimpjes nog omhoog steken voor de Kiekjesdief 

Zaterdag 11 mei vond op sportpark de Bezelhorst, de thuishaven van atletiekvereniging ARGO, de 5 maal 5 estafetteloop plaats. Het evenement staat al vele jaren op de hardloopkalender en mocht zich ook deze keer weer verheugen op een groot deelnemersveld. Er hadden zich maar liefst 77.

Heren-, Dames-, Mixed- en Jeugdteams aangemeld voor de run, waarbij elk team was samengesteld uit 5 deelnemers. Elke loper of loopster legde een ronde van 5 kilometer af in het prachtige buitengebied van Doetinchem. Uiteraard was ook AVA`70 vertegenwoordigt en hoe…. Maar liefst 15 teams stonden er aan de start van de wedstrijd, wat betekent dat maar liefst 75 atleten en atletes deze middag in actie kwamen. Iets wat uiteraard mooi is voor ARGO, maar ook uitstekende P.R. was voor de vereniging.

Toen om half 2 het startschot viel en de eerste 77 lopers op pad gingen, was het helaas met de weersomstandigheden droevig gesteld, want de regen viel met bakken tegelijk uit de lucht. Vervelend echter vooral voor de toeschouwers en de organisatie, want de deelnemers trokken zich weinig tot niets van deze ongemakken aan. In snel tempo begon de groep aan de eerste omloop van 5 kilometer, die voerde over zandpaden, verharde weg, een slootrand een grasstrook en tenslotte nog 232 meter atletiekbaan. Het mooie daarvan was, dat met name de Avianen genoten van dit laatste stukje baan, dat geheel anders aanvoelde dan de eigen oude asfaltlaag. Alle geelhemden kwamen dan ook in volle sprint richting de finishlijn. De weersomstandigheden werden in de loop van de middag ook een stuk beter en de temperatuur steeg lekker, evenals de sfeer bij de meet. De laatste lopers genoten van een lekker zonnetje, al kon niet iedereen daar van profiteren. Met name de snelste ploegen was dit voordeel niet gegund, maar degene die optimaal genoot van de natuur en dus wat meer tijd uit  trok voor de sportieve activiteit had het wat weer betreft, prima.    

Hoewel het op en rond de wisselzone bijzonder gezellig was, stond natuurlijk het hardlopen centraal en werd er door menig atleet en atlete knoepert hard gelopen en met name de topteams maakten er een vluggertje van. Ook AVA`70 verscheen met een aantal kleppers in het strijdtoneel en viel dan zeker en gewis prachtig in de prijzen. Het Herenteam, AVA`70 Intratuin 1, met een topbezetting van de atleten Wim Brinkman, Erwin Wamelink, Ben Saalmink, Patrick Ikink en Denis Woeltjes liet zich van de allerbeste kant zien. Het watervlugge vijftal pakte een mooie derde plek met een eindtijd van 1 uur, 35 minuten en 51 seconden. Ingrid van Zolingen, Evelien Hillen, Romy van Rijs, Nathalie Demkes en Katja Demkes vormden samen AVA`70 Intratuin 6 en vormden een uitstekend presterend vijftal. Na 25.000 meter hardlopen, kwamen ze uiteindelijk 28 tellen tekort voor de titel. Uiteraard waren ze erg blij met hun tweede plek en poseerden breedlachend voor de uitgerukte pers. Maar er was nog een podiumplek, want ook AVA`70 Intratuin 5, volledig bestaand uit zeer snelle Dames beklom het podium en een mooie derde plaats was hun verdiende loon naar werken.

Dan de Mixed-teams. Ook hier was AVA`70 ruim vertegenwoordigd. Dat de club over veel jeugdige talenten beschikt bleek na 1 uur, 45 minuten en 21 tellen wedstrijd. Toen finishte namelijk de laatste loper van het T en F-team en dat bleek goed voor een 4e plek. Een voortreffelijke prestatie van Linde Klein Nibbelink, Kylian Klein Hesselink, Tim te Brake, Raul Griffioen en Bram Tolkamp.

Maar ook de overige clubgenoten scoorden hele goede resultaten, die op de juiste waarde werden ingeschat door de aanwezige trainersstaf, fotografen, journalisten en supporters.

En dan was er natuurlijk nog het nieuwe shirt, waar door menigeen in werd gelopen. Het is nog te vroeg om te kunnen vaststellen of dit tricot een prestatiebevorderende invloed heeft, maar opvallend was het in ieder geval wel en het kleurde de wedstrijd zeker!