“ PRACHTIG SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK ”


      
Stephen Kiplagat (5)  de winnaar op de 10Km GTM wedstrijdloop

Goede weersomstandigheden, een kwalitatief prima deelnemersveld en een uitstekende sfeer bij de start- en finishlocatie op de Markt vormden de ingrediënten voor een zeer geslaagde 13e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop. Het hardloopevenement dat zaterdag 1 juni werd afgewerkt in het centrum van Aalten, zorgde voor een sportieve ambiance, waarbij met name de doorkomsten op de Markt door de atleten en atletes zeker tot het hoogtepunt van de wedstrijd worden gerekend. 

 

Om 17.15 uur gingen de allerjongsten van start, voor het lopen van een ronde van 850 meter. Bijzonder voor deze kids was ongetwijfeld het feit dat er dwars door speelgoedwinkel Intertoys werd gerend. Eenmaal weer buiten moest er nog bult op gelopen worden in de richting van de Markt waar het applaus en de medaille wachtte. Bij de meisjes was het gelijk al prijs voor de jonge AVA-talenten. Noa Luimes pakte en eerste plek, voor Marit Klein Bussink en Lotte Klein Nibbelink. Ook de strijd bij de jongens was spannend tot aan de meet, waar uiteindelijk Bram Berkelder met 3,18 minuten de overwinning voor zich opeiste, net voor Laurian Luimes.

Het startschot voor de lopers en loopsters van 10 tot 15 jaar viel om half 6. De jongens en meisjes liepen in totaal 1700 meter en mochten zelfs twee keer door de Intertoys draven. Maar er moest dan ook wel twee maal het vals plat omhoog gelopen worden en met name de laatste honderden meters kregen veel talenten het toch wel zwaar. De winnaar in deze categorie bij de jongens werd Bob te Lindert van Argo uit Doetinchem en knokte Ruben Boekelder zich naar een fraaie 2e plaats en was het brons voor Jerrel Balke. Bij de meisjes was het podium weer helemaal geel gekleurd, waarbij Linde Klein Nibbelink de overwinning opeiste, voor Esther Boekelder en Janneke Gelderblom.

Een prachtig deelnemersveld werd door Andre Tebroke weggeschoten voor de 10 kilometer Wedstrijd- en Recreatieloop. Het was de organisatie gelukt om een aantal toppers uit binnen- en buitenland naar Aalten te halen en het beloofde dan ook een prachtig spektakel te worden, waarbij bloedsnel gelopen zou gaan worden. Gelijk na de start bleek dit inderdaad het geval te zijn, want met name met name een tweetal Afrikaanse lopers er geen gras over lieten groeien en voerden het tempo dusdanig hoog op, dat menig toeschouwer de mond van verbazing openviel. De Kenianen Kiplagat en  Lagat bleven gebroederlijk 4 ronden lang de straatstenen uit de weg lopen, alvorens Kiplagat er vandoor ging bij zijn opponent. In een machtige eindsprint spurtte de Marokkaan naar de meet en verpulverde het parcoursrecord met een fantastische eindtijd van 28, 48 minuten. AVA`70-troef Björn Demkes hield zich in dit deelnemersveld knap staande en finishte als 7e. Prijzen waren er bij de mannen ook nog voor Gerrit Dijkslag (2e veteraan 1), Ben Saalmink (1e Veteraan 2) en Bert Klutman (1e Veteraan 3).

Bij de Dames Liep de Keniaanse Jane Moraa vanaf het begin op kop, maar moest dit wel alleen doen, want er was niemand die haar bij kon houden. Solo liep ze naar een geweldige eindtijd van 32, 49 minuten. Katja Demkes was de snelste AVA-vrouw en werd in haar categorie 3e en deed dat in een tijd van 43,23 minuten.  

Bij de G.U.V. Menrun stonden er 58 deelnemers aan de start voor hun wedstrijd over 5 kilometer. Menig loper keek enigszins verbaasd om zich heen, want vrouwelijke concurrentie was in geen velden of wegen te bekennen. De haantjes moesten het dit keer helemaal op eigen kracht doen en dat bleek op het pittige parcours geen eenvoudige opgave. De sfeervolle passage dwars door café Leuven was elke ronde weer een feestje en gaf weer voldoende inspiratie om door te gaan. Archeus-atleet Thoma Konings bleek de sterkste te zijn deze dag en pakte de overwinning. Een prachtige bronzen plek was er voor Roel Schreurs van AVA`70.

Iets later dan gepland ging de Ladiesrun van start. De deelnemende atletes waren voor de wedstrijd klaargestoomd door een warming-up van Magali Tiemersma, de dansinstructrice van Athos die in muziekwagen van Aladna FM stond en de dames in beweging bracht. Lisa te Molder, loopster van Atletico`73 uit Ulft, ging er gelijk na de start vandoor en liep in een ijzersterke race naar een prachtige overwinning. Romy van Rijs is de runner-up bij AVA`70 en loopt op dit moment erg sterk. Zaterdag viel ze helaas net buiten de prijzen met een 4e plaats. 

De organisatie is er bij de 13e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop in geslaagd om er een prachtig sportfeest voor de atleten en het publiek van te maken en verdient daarvoor alle lof!

Een veel groter deelnemersveld zou dan ook een terechte beloning zijn geweest voor alle inspanningen van AVA`70 in het algemeen en de vele vrijwilligers in het bijzonder. Opvallend is met name het ontbreken van lopers en loopsters uit de regio, die de kans hebben laten liggen om deel te nemen aan een schitterende wedstrijd op een sfeervol parcours. 

Herman Vreeman heeft van alle loopafstanden mooie foto's gemaakt.
Bedankt!
Foto's 850mtr. Intertoys kidsrun
Foto's 1700mtr.Rabokidsrun
Foto's  5km GUV Mensrun
Foto's  5km Intratuin Ladiesrun
Foto's 10km GTM wedstrijdloop
Tim te Brake heeft van de 10Km loop een filmpje gemaakt

Uitslagen