Ze was er een beetje beduusd van….

Vlak voor de start van de Boekeldercrosscompetitie kreeg Eva Bruil te horen, dat ze het 500e lid van AVA`70 bleek te zijn. Voorzitter Dave Posthumus stond uiteraard stil bij deze mijlpaal en zette de 13-jarige juniore uitgebreid in het zonnetje. Namens de club overhandigde hij Eva een paar prachtige spikes. Namens de sponsor van de jeugdafdeling en tevens sponsor van de crossloop,  bood Erna Boekelder het jubileumlid een fonkelnieuw trainingspak aan. Eigenaar Willy Heinen van de hoofdsponsor van AVA`70, Intratuin Bredevoort, had ook nog een mooi cadeau voor het 500e lid van de vereniging.

Na alle festiviteiten, richtte Eva zich snel op de wedstrijd over 2 kilometer en daarbij liet ze zien een groot talent te zijn. Ze won immers de pittige race door de Ringkamp op ijzersterke wijze in een tijd van 8,04 minuten. Overigens heeft Eva al vaker laten zien, dat ze een uitstekende loopster is. Vorige week eindigde ze in Doetinchem op de 1e plaats bij een wedstrijd over 2,5 kilometer. Nog opmerkelijker is de 4e plaats die ze pakte bij de Twee Bruggenloop. De 13-jarige atlete liep daar immers de 6 kilometer in een schitterende tijd van 26,39 minuten!

Uiteraard is AVA`70 in het algemeen en de jeugdafdeling in het bijzonder blij met het feit, dat Eva Bruil sinds kort lid is van de vereniging!
 

De teller van het ledenaantal bleef echter niet steken op 500, maar ging daar ver overeen. Nu is het zo, dat de club niet voor elk lid een cadeau aan kan schaffen, maar Willy Heinen van Intratuin Bredevoort had nog wel een presentje voor lidnummer 501 in petto. Het betrof plaatsgenoot Gerwin Jansen Eupe, die afkomstig is uit “de stal” van trainersgoeroe Johan Assink. Gerwin heeft de afgelopen 10 weken deel uitgemaakt van het 90-koppig tellende peloton, dat de clinic “Lopen voor Beginners” heeft gevolgd. De Bredevoorter maakte zaterdag zijn wedstrijddebuut en deed dat zeer verdienstelijk!