Pumika Kugathasan en Joppe Roos in aktie op de 1.5Km afstand 
Voor sommigen kwam het na het Paasontbijt, anderen deden het voor de brunch……
Feit is, dat er zondagmorgen, 1e Paasdag, een flinke groep clubgenoten aan de start verscheen bij de Paasloop in Lichtenvoorde.
Om even na tienen werden de pupillen weggeschoten voor hun wedstrijd over 1,5 kilometer en in het kleine peloton actievelingen ook een trio van AVA`70, namelijk Bram Berkelder, Pumika Kugathasan en Joppe Roos. De jeugd liep een ronde door de woonwijk Flierbeek en voor de geelhemden was de afstand iets langer dan ze gewend zijn. Toch lieten de jeugdleden zich van de beste kant zien en toonden, dat ze de afstand heel goed aankonden. Bram eindigde uiteindelijk als vierde, Joppe werd 7e en Pumika 8e.
Bij de 5 kilometer was AVA`70 heel erg goed vertegenwoordigd en bij de start werd Erwin Wamelink gebombardeerd tot favoriet van de gele brigade. De blonde pijl is uitstekend op dreef en liet vol zelfvertrouwen weten, dat een tijd van 18,30 minuten zijn streven was, al moest hij er zelf al hartelijk om lachen. Na de start ging de meute lopers en loopsters in de richting van de Vennebulten en pakte hier nog een paar zandpaden van mee. Erwin Wamelink maakte, naast Rob Berkelder en de broeders Kugathasan, deel uit van de groep achtervolgers op jacht naar de kopgroep. Deze poging strandde, maar Erwin Wamelink nam na 3,5 kilometer wel het hazenpad en pakte een fraaie 6e plek in een tijd van…..18,31 minuten. In zijn kielzog kwamen ook de verschillende clubgenoten over de finish en iedereen was content met de geleverde prestatie. Bij de Dames liep Katja Demkes een uitstekende wedstrijd en kwam als 2e Dame over de meet in een tijd van 20,19 minuten. Heidi Jentink liep sinds enige tijd weer een wedstrijd, omdat lichamelijk ongemak haar parten speelde. Ze werd de 3e Dame in 21,29 minuten en was uiteraard erg blij met haar prima gelopen wedstrijd. Ook de overige Dames van AVA`70 waren tevreden over de geleverde prestatie.
Ook bij de 10 kilometerloop stonden er verschillende AVA`70-leden aan de start. Henk Mengers is weer helemaal terug aan het wedstrijdfront en liet ook in Lichtenvoorde zien, dat hij in zijn leeftijdscategorie tot de top behoort. Henk finishte in een uitstekende tijd van 42,55 minuten en is helemaal klaar voor een prima vervolg van het voorjaarsseizoen. Ook de verschillende AVA-dames lieten op het parcours, dat de deelnemers door de zandpaden van de Vennebulten voerde, van de beste kant zien.
Na afloop van de wedstrijd van de Paasloop in Lichtenvoorde keken onze clubgenoten tevreden terug op de geleverde prestatie!