Link naar verslag GOK voor junioren
Link Album Gelderse kampioenschappen
Link Album Citylauf Bocholt

Verslag door Frank Roos
AVA`70-ATLETEN LOPEN CITYLAUF IN BOCHOLT IN COGNITO
…….TEN MINSTE, DAT DACHTEN ZE……
 Een wedstrijd lopen in de anonimiteit. Met dat doel vertrokken Paul Stortelder, Andre en Inez Balke, Ingrid van Zolingen en Frank Roos op 5 mei naar de Duitse buurgemeente Bocholt om te starten bij de 13e Citylauf. Besloten werd om deel te nemen aan de 10 kilometerwedstrijd en hier geen ruchtbaarheid aan te geven. Het vertrouwde gele shirt werd ingewisseld voor een wit tricot van de sponsor. Om verder geen argwaan te wekken, werden er startnummers opgespeld met andere voornamen, zodat van enige herkenbaarheid geen sprake zou kunnen zijn. Bij het inschrijfbureau bleek, dat er in ieder geval 1 clubgenoot aanwezig zou zijn, getuige de flyers van de GTM-loop, die her en der verspreid lagen. Manager en regelneef Wim Jentink en vrouwlief Adrie Wevers bleken niet fit genoeg om deel te nemen en hadden besloten onderweg de AVA-clubgenoten aan te gaan moedigen. Het vijftal lopers had zich inmiddels tussen de overige honderden deelnemers genesteld en stond rustig in de achterhoede te wachten op de dingen die komen zouden. Met de rust was het echter gauw gebeurt, want na enkele ogenblikken was het gebeurt met de anonimiteit. De Bredevoortse paparazzi M. van R. stond ineens voor het beduusd toekijkende groepje Aaltenaren en haalde vervolgens direct zijn camera uit de binnenzak. Ook de rest van het gezin van R. bleek aanwezig en liet zich nadien ook luidruchtig horen, waarvoor dank.  
Na het startsignaal zette de enorme colonne zich langzaam in beweging. “Barbara”van Zolingen had geen Garmin-bereik, dus haar klokje begon pas na een kilometer of 2 te werken. Ook de officiële startstreep ontbrak zichtbaar, dus het was een beetje gokken waar de wedstrijd nu werkelijk van start ging. In de beginfase kon er gekozen uit 2 strategieën: of je ging van start in een reuzenslalom met het doel om zo snel mogelijk een kudde langzamere lopers in te halen, of je sloot rustig achteraan en probeerde wat later in de wedstrijd in je eigen ritme te komen. In bocht nummer 12 stond ineens nog een clubgenoot met een kleine camera in de aanslag, namelijk Geert Wevers. De topfitte vijftiger had een uur eerder al deelgenomen aan de wedstrijd over 5 kilometer en toonde hierin aan, dat hij uitstekend op dreef is. Na 1 ronde klokte hij een doorkomst van ruim 9,5 minuut en finishte uiteindelijk in een fraaie tijd van 19 minuten en 26,1 seconden. Een derde plek bij de mannen 50+ was een mooie beloning voor een prima gelopen wedstrijd.
Terug bij het niet meer geheel anonieme AVA-vijftal. Naarmate de ronde vorderde, bleken er steeds meer clubgenoten langs het parcours te staan. Ondanks de witte shirts en de andere voornamen op het startnummer waren de Aaltense aanmoedigingen hartverwarmend. Frank Roos liep als eerste onder het finishdoek door en klokte 40,55 minuten. Ingrid van Zolingen liep op nieuwe schoenen en haar voetzolen stonden na afloop van de race bijna in brand. Een eindtijd van 47, 38 minuten leidde tot tevredenheid, maar de hitte in de schoenen niet. Andre en Inez Balke bleven de 4 ronden in elkaars nabijheid en genoten van de geweldige drukte en de aanmoedigingen onderweg. Inez had al lange tijd geen wedstrijden meer gelopen en finishte in een uitstekende tijd van 49,44 minuten, op 1 tel gevolgd door Andre. Ook Paul Stortelder debuteerde opnieuw in het wedstrijdcircuit en dit ging hem prima af. Paul gaf aan enorm genoten te hebben van alle belangstelling en kon zijn tempo goed blijven vasthouden. Met een eindtijd van net boven de 55 minuten was hij dan ook bijzonder tevreden. Na afloop kon het AVA`70-vijftal zeer tevreden terugkijken op hun deelname aan de Citylauf in Bocholt. Waar aanvankelijk gekozen werd voor de anonimiteit, werden de aanmoedigingen van de verschillende clubgenoten bijzonder gewaardeerd en werd er prima gepresteerd in een prachtige ambiance!