UITSTEKENDE PRESTATIES BIJ ZOMERAVONDLOOP AVA`70

De Zomeravondloop deed zijn naam dit jaar alle eer aan. De wedstrijd die AVA`70 jaarlijks organiseert vond plaats op dinsdag 24 juli jl. Het prachtige weer - lekker zonnetje, 27 graden en weinig wind - lokte wederom een groot aantal lopers en loopsters naar de Hamelandbaan. Onder hen thuisblijvers die de run benutten om de vorm te testen, diverse atleten die in afwachting van de vakantie en dus nog even de conditie op peil willen houden. Tenslotte ook een aantal vakantiegangers, die het aangename met het nuttige samen lieten gaan in deze sportieve activiteit.
Bij de 1 kilometerloop voor de meisjes troefde Olivia Greven uit Zutphen de thuisfavoriete Annelot Postumus af, terwijl bij de jongens op deze afstand Rein Elings uit Spanbroek Tijn Bauman uit Driel en Robbe Graven de baas bleef. Marijke Esselink van Archeus liep bij de 2 kilometer voor meisjes heel soeverein naar de eerste plek en finishte AVA`70-atlete Romy van Rijs als tweede. Bij de jongens Bleek Daan Elings de snelste voor onze plaatsgenoten Tim Mengerink en Jerrel Balke.
Een Poolse overwinning was er bij de wedstrijd van de Dames over 6 kilometer. De uit Lubliniec afkomstige Diana Golec bleef de Aaltense Cindy Brusse een kleine minuut voor. Bijzonder spannend was het bij dezelfde afstand voor de Heren. De Aaltense Amsterdammer Roland Saalmink vocht een geweldig duel uit met David Spirlo, die uiteindelijk op de meet 2 seconden moest toegeven op winnaar Saalmink.
AVA`70-atlete Ingrid van Zolingen liet zich in de strijd op de 10 kilometer van haar beste kant zien en eiste de overwinning op. Ze troefde Anette Vennes uit Vreden af, die op haar beurt de Aaltense Marieke Prinsen voorbleef. Bij de Heren over 10 kilometer stond een ijzersterk deelnemersveld aan de start. Hoewel hij uiteraard veel liever bij de Olympische Spelen in Londen actief zou zijn geweest, liet Bram Som uit Gaanderen zien, dat hij op de 10 kilometer ook uitstekend uit de voeten kan. In een prachtige stijl liep Som solo naar de overwinning in een fraaie tijd van 35,54 minuten. Wouter Vreeman van Archeus uit Winterswijk liep ook een prima tijd en werd tweede, gevolgd door Gerton Prinsen uit Eibergen.
AVA`70 was uiteraard zeer tevreden met het deelnemersveld en de geleverde prestaties. De atleten en atletes liepen hun wedstrijd onder zware omstandigheden en voor de finishes was er aan de eindstreep dan ook een verdiende medaille en tevens voldoende water, want daar was erg veel behoefte aan. En zo hoort het ook eigenlijk bij een Zomeravondloop! 
Uitslagen