Nadat in eerdere jaren Henrie Drenthel, Sandra Brachten en Rob Berkelder al éénmalig namens AVA’70 hun opwachting tijdens de zware Klever Berglauf over 7,5km hadden gemaakt, was het nu de beurt aan Wim Rensink. Tijdens het inlopen had Rensink het af en toe al moeilijk en moest zelfs een klein eindje wandelen. Maar tijdens de wedstrijd was van wandelen geen sprake meer, hoewel hij niet echt in zijn ritme kwam liep Rensink wel een goede wedstrijd. Onderweg in de vier ronden met telkens 50 meter hoogte verschil was Rensink in fel gevecht gewikkeld met de derde dame. Op de “bergtop” bij Schloss Schwanenburg was het even alle zeilen bijzetten, maar daarna ging het tempo er bergaf weer in, waarna aan de achterkant van de finishstreep de volgende berg wachtte, die ook redelijk vlot genomen werd. Tot slot restte alleen de afdaling naar de finish nog, en dat dan vier keer.

In redelijk gelijkmatige ronden stormde Rensink door het zonnige en drukbezochte Kleve om uiteindelijk in 34:13 min te finishen op de 39ste plaats, net voor de derde dame.

Maar wat veel belangrijker was, hiermee werd Wim Rensink tweede bij de M55 om zodoende na afloop voor de aller eerste keer het erepodium te beklimmen om zijn welverdiende felicitaties en medaille in ontvangst te nemen!

Gerrit Dijkslag stond na afloop ook op het erepodium, tweede bij de M40 in 29:34 min, 11de totaal. Dijkslag, nog steeds zoekende naar het juiste wedstrijdritme, knalde richting Schloss Schwanenburg drie maal de berg op en ook het tweede heuveltje werd elke ronde vlot genomen om in de afdalingen iets gas terug te nemen.

De vierde ronde ging iets langzamer, maar met zijn eindtijd was Dijkslag erg tevreden. Wel jammer dat de organisatie op het podium vroeg of dit zijn eerste deelname in Kleve was. Het tegendeel was waar, bij de zesde editie van deze zware, maar oh zo mooi Berglauf stond Dijkslag ook voor de zesde keer aan de start.

Na afloop genoten de gehuldigde prijswinnaars op een gezellig terrasje in de binnenstad van Kleve nog een poosje na.