In Gemen, een voorstadje van het Duitse Borken nam een handje vol Ava’70-leden deel aan de zesde editie van de Burglauf. De vijf kilometer, waar de geel-blauwen hun opwachting maakten bestond uit twee ronden om het kasteel van Gemen. Dankzij het schitterende weer was er een groot aantal supporters naar het Duitse dorpje gekomen, waardoor er een aangename sfeer hing.

Erwin Wamelink vindt langzamerhand zijn vorm weer terug. Hij liep op het parcours dat door het vele draaien en keren niet op zijn lijf was geschreven een tijd van 19:28 minuten. Ingrid van Zolingen laat zien dat ze nog altijd bij de beste regionale atletes hoort. Ze noteerde een tijd van 22:19 minuten en was hiermee de snelste in haar leeftijdcategorie. André Balke moest in de slotfase van de wedstrijd toch zijn meerdere erkennen in Ingrid . Hij liep een tijd van 22:23 minuten. Het is een kwestie van  een paar weken  tot dat André een tijd onder de 22 minuten neerzet. Marco van Rijs nam zijn dochter Romy tijdens de vijf kilometer een behoorlijk stuk op sleeptouw. Romy gaf in het eerste deel van haar race zoveel gas dat de tank aan het eind van de race volledig leeg was. Toch liep de pas 13-jarige Romy een prachtige tijd van 24:10 minuten. Romy was met deze tijd de snelste scholier. Marco lijkt na een langdurige blessure weer helemaal terug op zijn oude niveau. Terwijl hij de rem er in Gemen nog behoorlijk op hield, kwam hij toch nog tot een tijd van 23:58 minuten. Marco’s zwager Gerrit-Jan Jansen eindigde door een goed opgebouwde race voorin het veld. Hij liep een mooie tijd van 20:41 minuten en was de snelste in zijn leeftijdcategorie.

Na de wedstrijd deden de Ava-leden zich te goed aan braadworsten en vers gebakken taart. Na deze gezellige after party gingen de atleten moe maar zeer voldaan weer richting de Achterhoek. 

Foto's Ava'70
Uitslagen 5Km