As donderdagavond is er gelegenheid om meer informatie te krijgen over de voorbereiding van een (halve) marathon. Wat is belangrijk in training? Hoe ga ik het doen met voeding tijdens het hardlopen? Hoe kan ik blessures misschien voorkomen?

OFTEWEL HOE KAN IK OP EEN GOEDE MANIER DE FINISH BEREIKEN?

Ik denk dat er genoeg vragen zijn vanuit jullie. Om in te kunnen gaan op jullie behoeftes, zou ik het erg waarderen dat jullie je vragen vast vooraf benoemen zodat ik dit tijdens deze avond verder uit kan diepen.

Dus stel je vragen onder dit bericht, of persoonlijk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot as. donderdag.

 

De Kerstdagen en de Jaarwisseling liggen inmiddels al weer even achter ons.     

Op de tweede zaterdag in het nieuwe jaar, 11 januari 2020, blijven de hardloopschoenen voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Dit jaar zal het rapen van de kerstbomen ook wederom in Bredevoort door de AVA-janen verzorgd gaan worden. Vanaf 09.00 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen, steegjes en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten en Bredevoort, kerstboomvrij te maken. Wanneer u van uw kerstboom af wilt, kunt u deze, zonder versiering en pot, gewoon aan de kant van de weg leggen. Wij nemen uw boom gratis mee en u steunt met uw groene bijdrage onze clubkas. De ingezamelde kerstbomen zullen worden gecomposteerd, dus zorgen we samen voor een beter milieu.

Chef d`organisation, Gerben Duenk, heeft al een flink peloton aan vrijwilligers enthousiast gemaakt, maar kan nog wel een aantal sjouwers gebruiken. De ochtend begint om 09.00 uur in het clubhuis van AVA`70 met een kop koffie, waarna de teams op pad gaan. Rond het middaguur zal de activiteit worden afgesloten met een gezamenlijke lunch!

 P.S.

AVA`70-leden, waarbij de Kerstboom vreselijk in de weg staat, mogen deze alvast meebrengen op een trainingsavond en droppen naast de container…… 

  

Voor de A en B groep is er dit weekend (19+20 januari) genoeg om je trainings achterstand bij te werken.

  • Zaterdagmorgen beginnen we om 9:00 uur met een mooie duurloop o.l.v. Geert Wevers (vertrek bij AVA'70)

  • Zondagmorgen om 10:00uur kun je kiezen voor een Heuveltraining op de vuilnisbelt in Winterswijk o.l.v. André Bleumink ,verzamelen op de parkeerplaats van Obelink, we starten 10:00.uur

  • Zondagmorgen om 10:00uur een Duurloop van 14km. o.l.v. Marco van Rijs ( vertrek vanaf AVA'70)

 

 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen bij AVA`70 hervat, komen eerste wedstrijden weer inzicht en zullen dus ook de eerste prijzen al wel weer behaald gaan worden.  
Op zaterdag 7 januari 2017 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaan we in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Vanaf 09.26 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken. Chef d`organisation, Gerben Duenk heeft al een groot gezelschap vrijwilligers, bestaande uit chauffeurs en sjouwers op zijn lijstje staan. Daar zitten stoere mannen bij, maar ook sterke vrouwen en niet te vergeten een flink aantal jeugdleden. Omdat vele handen het werk nog lichter maken, is het nog altijd mogelijk om je bij Gerben aan te melden. Om 09.00 uur beginnen de werkzaamheden in het clubhuis van AVA`70 met het drinken van een kop koffie en dan volgt tekst en uitleg.  Na afloop, geschat rond een uurtje of 12, is er de mogelijkheid om de verloren gegane calorieën weer aan te vullen met soep en brood, klaargemaakt en geserveerd door niemand minder dan Rolien Bosman. Uiteraard ben je ook als KERSTBOMENRAPER `s avonds van harte welkom op de grote vrijwilligersavond. Opgave hiervoor is wenselijk…. Opgave kerstbomenraper: Gerben Duenk, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Opgave vrijwilligersavond: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor leden, die buiten de kern van Aalten wonen, is het natuurlijk ook mogelijk om de kerstboom “te schenken” aan AVA`70. Je kunt de boom op trainingsdagen (deze week, tot uiterlijk 7 januari 2017, 08.58 uur) naast het krachthonk bij de dranghekken neerleggen. Hier mag ook gerust de kerstboom van de buurvrouw, het werk of een vage kennis  bijzitten.

 

 

70 deelnemers hebben zich al voor-ingeschreven!

Een fantastisch aantal waarvoor dank, maar er kunnen er nog veel meer bij! ( tot dinsdagmiddag 13:00 uur)

Maak het de organisatie makkelijk en schrijft u zich voorin, u betaald pas bij het afhalen van het startnummer

Update 17-07-2017 18:48uur

Voornaam Achternaam Woonplaats Onderdeel
Mandy Wiegerinck Eibergen 6 kilometer
Henkjan Wieberdink Aalten 6 kilometer
Jolynn Bollen Bredevoort 6 kilometer
Jurre van Zuidam Aalten 1 kilometer
Anko van Mun Zelhem 6 kilometer
Suzanne Hofstra Zelhem 6 kilometer
Ivar Martens Zoetermeer 1 kilometer
Carl Martens Zoetermeer 2 kilometer
Hans-Georg Verwohlt Vreden 6 kilometer
Irma Wellink Aalten 6 kilometer
Kees Geven Dinxperlo 6 kilometer
Robin Rijks Dinxperlo 6 kilometer
Sanne Waalders Dinxperlo 6 kilometer
Roland Knipscheer Dinxperlo 6 kilometer
Pascal Veldboom Aalten 6 kilometer
Niek Kleinhesselink 7123 CR 6 kilometer
Rick Stroet Breedenbroek 6 kilometer
Renate Rouwenhorst Silvolde 6 kilometer
Edwin Rouwenhorst Silvolde 6 kilometer
Loes Rouwenhorst Silvolde 1 kilometer
Karlijn Rouwenhorst Silvolde 1 kilometer
Jasper Rouwenhorst Silvolde 2 kilometer
Karl Steiner Bocholt 6 kilometer
Derk ter Horst Bredevoort 6 kilometer
Judith ter Horst Bredevoort 6 kilometer
Luke Hiddink Winterswijk 2 kilometer
Dani Hiddink Winterswijk 2 kilometer
Martine Koenders 7211 GR Eefde 6 kilometer
Peter Ebbers Aalten 6 kilometer
Emil Dibbets Winterswijk Miste 6 kilometer
Nico Deunk Winterswijk 6 kilometer
Hans Beumer Aalten 6 kilometer
Wim Brinkman Aalten 6 kilometer
Lars Meinen Aalten 1 kilometer
Twan Meinen Aalten 2 kilometer
Sven Meinen Aalten 2 kilometer
Rudi Meinen Aalten 6 kilometer
Simone Lammers Heelweg 6 kilometer
Amber ter Horst 7121gc 1 kilometer
Robert Frenken Aalten 6 kilometer
Eric Snoek Aalten 1 kilometer
Nicci Wassink Aalten 1 kilometer
Gerrit Dijkslag Aalten 6 kilometer
Karin Drenthel Dinxperlo 6 kilometer
Stefan Wisselink Varsseveld 6 kilometer
Theo Stronks aalten 6 kilometer
Wim Rensink aalten 6 kilometer
Arjen ter Heide 7006CM 6 kilometer
Floris ter Haar Aalten 1 kilometer
Rinke ter Haar Aalten 6 kilometer
Ellen Huinink Varsseveld 6 kilometer
Duke Peppelinkhausen Doetinchem 1 kilometer
Mick Peppelinkhausen Doetinchem 2 kilometer
Sandra Olthof Neede 6 kilometer
Thom Berkelder Aalten 1 kilometer
Mart Slotboom Aalten 6 kilometer
Anouk Westendorp Dinxperlo 6 kilometer
Gerrit-Jan Jansen Aalten 6 kilometer
Tessa Waterberg Duiven 6 kilometer
Daan Migchelbrink Bredevoort 6 kilometer
Thomas Hijink Winterswijk 6 kilometer
Tijmen Wisselink Zelhem 2 kilometer
Tim Barink hengelo gld 2 kilometer
Demi van Zuidam Aalten 2 kilometer
Dieske Kruisselbrink Westendorp 6 kilometer
Lisa te Molder Zieuwent 6 kilometer
Maikel Toebes Zieuwent 6 kilometer
Henk Mengers Aalten 6 kilometer
Glenn Wassink Aalten 1 kilometer


Schrijf je in voor de Track & Field Run!

De Track & Field Run komt er weer aan. Dit jaarlijkse hardloopfeest wordt gehouden op zaterdag 12 maart. In tegenstelling tot vorig jaar is niet de Ringkamp het decor van de wedstrijd maar de atletiekbaan van Ava’70. Voorinschrijven is nu al mogelijk. Meld je aan voor 5 maart en je krijgt een startnummer met je eigen naam erop. (De organisatie stelt voorinschrijving erg op prijs.)

De 1 en 2 kilometerwedstrijden worden op een speciaal aangelegd crosscircuit gelopen en de 5 kilometer voert de deelnemers door het buitengebied van Aalten. Een nieuw onderdeel is de Jansen Eupe Crossestafette, het sluitstuk van een, op voorhand, fenomenale sportmiddag. Een estafetteteam bestaat uit vier deelnemers, zij lopen allen een ronde van 500 meter. In het wisselvak moet het estafettestokje worden overgedragen aan de volgende loper. De estafette is voor alle leeftijden. Uiteraard zijn mixteams ook toegestaan. Alle winnaars worden beloond met prachtige prijzen.

Programma:   Onderdeel    
13:00 uur:    1 km Spar Cross (Jeugd t/m 9 jaar)   € 3
13:10 uur:    2 km Spar Cross (Jeugd t/m 15 jaar)    € 3
13:30 uur:   Prijsuitreiking jeugdafstanden    
         
13:45 uur:   Fiat Winkelhorst Sprintcross (2 km)    € 5
14:00 uur:   5 km LEX Laufexperte Björn Weier Run   € 5
14:45 uur:   Jansen Eupe Cross Estafette 4 x 500m (alle leeftijden)  
€ 10 Team
 
15:00 uur:   Prijsuitreiking overige afstanden    


 

De feestdagen liggen achter ons en intussen zijn de trainingen hervat, de eerste wedstrijden weer geweest en dus ook de eerste prijzen al weer binnen. Op zaterdag 9 januari 2016 blijven de hardloopschoenen echter voor even in de kast, want dan gaat AVA`70 in de kern van Aalten wederom de kerstbomen inzamelen. Om 09.00 uur in de ochtend wordt een peloton van een kleine 40 junioren en senioren in het clubhuis onder het genot van een kop koffie geïnstrueerd en zal vervolgens op pad gaan om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten, kerstboomvrij te maken.

Voor deze eerste activiteit van het jaar zijn we nog op zoek naar helpers, sjouwers en chauffeurs, liefst met aanhanger. Hoe meer hulp, des te sneller is de klus geklaard. De ervaring heeft de laatste jaren geleerd, dat we met een goede bezetting rond 12.00 uur klaar kunnen zijn, waarna de soep en broodjes in het clubhuis wachten.

Opgave is mogelijk bij:Gerben Duenk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Beste atleten,

Op dinsdag 5 januari zullen Wim Brinkman Henk Lammers en ik info geven omtrent de Marathon,de voorbereiding,voeding,schema etc.allerlei vragen kunnen op ons afgevuurd worden.De avond is m.n ook bedoeld voor atleten die in de toekomst denken een marathon te lopen,ze kunnen indien gewenst een keer mee lopen met een lange duurloop. De avond begint om 21.00 uur, in het AVA clubgebouw.

Tevens is er een wijziging voor de A-groep in de trainingstijd voor de donderdag.
Dit wordt vanaf 7 januari 19.00 uur, we hopen hiermee dat de donderdagtraining beter bezocht wordt.


 

 

Beste leden van AVA'70, 

Het kon zomaar eens zo zijn dat jij het afgelopen jaar eens niet aan jezelf gedacht hebt, maar aan je collega-atleten. 
Dan stond jij daar medailles uit te delen, of het AVA'70-café te poetsen. Jij was die verkeersregelaar of de soepschepper. 
Toen jij daar koffie aan het schenken was, konden wij onze rondjes lopen. Beste ouders van pupillen, jullie hebben enorm geholpen met rijden en jureren, zodat de kleinsten hun wedstrijdje konden doen. 
Schoffelaars, het klusteam, fotografen, stille krachten, kerstboomsjouwers, T&F cross-helpers, wedstrijdhelpers, opbouwers, en coördinatoren. Trainers, opruimers, gastheren en dames, vergunning aanvragers, bestuursleden en assistent-trainers......  Kleine dingetjes of grote dingetjes (al heeft het de schijn van vrijwillige inzet), namens alle atleten willen we je bedanken. Als dank bieden we jullie een hele gezellige avond aan! Bescheidenheid siert de mens, op 9 januari s avonds even niet! Dan zetten we jullie op het podium. Met eten en drinken in overvloed. We maken een dansje om te vieren dat het toch fantastisch is om een keer wat voor een ander te doen.  

Tot zaterdagavond 9 januari. We beginnen om 20.00 uur. 
Je moet je nog wel even opgeven. Doe het nog snel.... dan kunnen we onze Turkse vriend doorgeven hoeveel hij moet inslaan! 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Overigens, wil je er heel graag bij zijn, maar je hebt nog niks gedaan voor de club?? Laatste kans... Gerben en consorten kunnen je hulp goed gebruiken bij het ophalen van de kerstbomen. Een paar uurtjes, koffie en broodjes erbij!  Diezelfde zaterdag 9 januari om 9.00 uur verzamelen bij AVA'70. 

Met sportieve groet namens het bestuur.