Volgens goede traditie, wordt het jaar bij AVA`70 afgesloten met een activiteitenprogramma voor elk wat wils. Om 13.00 uur was het clubhuis bomvol met wandelaars en hardlopers. Voorzitter Rudi Meinen opende de middag met een welkomstwoord, dat in het teken stond van een bijzondere gebeurtenis. Het was altijd de wens geweest van het dit jaar overleden lid, Andre Tebroke, om zijn wedstrijdpistool te schenken aan AVA`70. Bij het begin van de oudejaarsactiviteit werd de daad bij het woord gevoegd, door Jacco, de vrouw van Andre. Zij overhandigde het startpistool aan Rudi Meinen, die als dank voor de uitstekende band tussen AVA`70 en de familie Tebroke, een fraai beeldje schonk. Vervolgens loste Jacco het startschot en konden de activiteiten van start gaan. De wandelaars gingen op pad voor een mooi rondje om Aalten, de tientallen jeugdleden gingen naar het bos voor het vlaggenspel. Een recordaantal van dik 80 Senioren vertrokken voor een duurloop, waarbij gekozen kon worden uit 8, 12 of 17 kilometer. Opvallend was het feit, dat ook diverse C- en D-lopers in actie kwamen, om het jaar lekker lopend af te sluiten. Gedurende de duurloop, brokkelde het peloton steeds verder uit elkaar en ontstonden er steeds weer nieuwe groepjes. Het ging er lekker ontspannen aan toe, het gemiddelde was voor iedereen goed te doen en gezien het feit dat het gesprek nergens stokte, had iedereen het prima naar zijn zin. Pure nostalgie bij het Vennetje in het Loohuisbos, waar de Garmins voor even werden stilgezet om te poseren voor de groepskiek.

Bij terugkomst kregen een aantal atleten te maken met een totaal nieuw fenomeen, namelijk wachttijden bij de douches. Natuurlijk was het grote aantal aanwezigen hier een oorzaak van, maar daarnaast wilde iedereen ook lekker fris verschijnen op de after-party. Nadat de koffiebekers van tafel waren en plaats hadden gemaakt voor fris, bier, glühwein, chips, kaas en dubieus gekleurde worst, werd het tijd voor het volgende programma-onderdeel, Swingo. Voor de meesten een totaal nieuwe variant op het alom bekende Bingo. De cijfers hadden plaatsgemaakt voor muzikale nummers, die via een muziekprogramma de zaal in werden geslingerd. Voor de een appeltje-eitje, voor de ander was het gelijk over en sluiten. De eerste Swingo was voor niemand minder dan de Frits Spits van AVA`70, Andre Balke. De kilometervreter van de A-formatie ging direct al met een hele fijne prijs aan de haal. Heel veel Swingo`s volgden en ook good-old Wim Rensink viel tot zijn enorme geluk in de prijzen. Een prachtig polsbandje viel hem ten deel en een grote fles wijn van de allerbeste kwaliteit. Natuurlijk ging de Sloffert direct naar zijn Hannie om haar het grote nieuws te vertellen. 

De Grand Finale was werkelijk een bloedstollend gebeuren en het kon werkelijk alle kanten op. Uiteindelijk was het niemand minder dan de beste rapdanser van Aalten en verre omstreken, Erwin Wamelink, die zegevierde. De winnaar, tot tranen toe geroerd, trok zijn t-shirt recht om bij de presentatrice zijn prijs in ontvangst te nemen. Zijn mond viel bijna van verbazing open, toen hem een prachtig krat sportdrank werd overhandigd. Erwin toonde direct zijn aller sociaalste gezicht, door zijn vrienden te laten delen in de winst. De koek bleek nog niet op, want de uitsmijter van het programma was een potje levend Bingo. De organisatie had het beste tot het laatste bewaard en het hilarische spel liep bijna kats uit de kant. Alles werd werkelijk uit de kast en tas gehaald, bij het strijden om de overwinning. Van BH`s, tot string en van tampon tot badslippers…. De strijd was meedogenloos en met name in groep twee stond de winst voorop. Dat lukte dan ook en met vlag en wimpel werden ze als overwinnaars gekroond. Prachtige prijzen vielen hun ten deel, maar ook voor alle andere deelnemers had de jury iets fijns om mee naar huis te nemen. Het jaar 2017 zat er sportief op, met buitengewone gezellige oudjaarsactiviteiten als afsluiter. Exact om 17.24 uur werden de lichten van het clubhuis gedoofd!Fotoalbum Geert Wevers