Omdat een aantal collega’s uit België vorige maand bij de Kramp Run aanwezig waren besloot Gerrit Dijkslag om naar België en in het bijzonder Hasselt voor Dwars door Hasselt af te reizen. Deze loop wordt gepromoot onder zijn Belgische collega’s en aangezien Dijkslag zelf ook een groot promotor van de al genoemde Kramp Run is, was dit een mooie gelegenheid om deze loop in België aan de man en vrouw te brengen. Een stuk of 10 collega’s stonden aan de start van de drie, vijf of tien kilometer.

Allemaal waren ze zeer tevreden en vooral trots op hun uiteindelijke prestaties en beloofden ze volgend jaar in Varsseveld aanwezig te zijn, zeker toen ze meekregen dat het parcours door de eigen Kramphal gaat. Tot zover was de missie België al geslaagd. Maar nu we d’r toch zijn, kunnen we net zo goed zelf ook maar mee doen. En zo werd besloten aan het hoofdnummer de 15km mee te doen. Hier hadden zich al 1818 deelnemers voor vooringeschreven, in totaal kende Dwars door Hasselt 11.500 voorinschrijvingen!

Met startnummer 983 mocht Dijkslag plaatsnemen in het tweede startvak, achter de toplopers, dit betekende ongeveer een 600ste startplaats.

Na de het luide startschot betekende dit door de gelukkig brede straten van Hasselt veel inhalen en goed uitkijken, al na 100 meter stortte een atleet vlak achter Dijkslag op het harde asfalt. Gelukkig kon deze daarna, enigszins beschadigd, weer door. Het parcours kende enkele pittige stukken valsplat en hier en daar was er lichte tegenwind. Veel plekken kwamen Dijkslag van eerdere sportbezoeken aan Hasselt bekend voor, wat deze loop extra aantrekkelijk maakte. Wat ook bekend voorkwam was een doorkomst door een  hal, ditmaal was de krant Het Belang van Limburg de hoofdsponsor en eigenaar van de hal. Wat wel miste waren de muziek en de discolampen, wel was er een rode loper.

Tot twee keer toe moest er een stuk langs het Albertkanaal gelopen worden, waarbij vooral op de terugweg flink gas gegeven kon worden. Op 2km van het einde stonden de collega’s bij een café luidde aanmoedigingen te schreeuwen, maar de meeste krachten waren toen wel opgebruikt. Dit kwam mede doordat deze laatste twee kilometers door het gezellige en zeer druk bezochte centrum van Hasselt redelijk veel valsplat kenden, zeker de laatste 500m.

Hierdoor was een tijd van onder de 56min net niet meer mogelijk, maar met een eindtijd van 56:03min was Dijkslag zeer tevreden.

Omdat de uitslagen pas morgen eerst bekend worden gemaakt in de krant van de hoofdsponsor is deze tijd nog niet officieel en ook de plaats, zo rond de 80, nog niet zeker.

Dit zou beteken dat Dijkslag gedurende de wedstrijd ruim 500 plaatsen is opgeschoven. Al met al een zeer geslaagde zonnige dag.
Link naar Website