De vrijdag na hemelvaart trokken de baanatleten naar Rijssen. Oud en jong starten samen op de loop en technische nummers. TF team van AVA. kwam met een Eva en Mees niet met de minste opdagen.
Eva Bruil liep een strakke 3000 meter met een mooie eindtijd van 11:11 minuten. Mees Prinsen deed de driewerpkamp en stootte 9,73 mrt. (2e) speer 27.91 mrt (4e) en discus 18.51 mrt.(3e)

Zaterdagavond trokken Evelien Hillen, Gerdie Hoornenborg en good old Geert Wevers uber die Grenze richting Raesfeld om daar te starten op de langste volkslauf afstand de 10km. Het parcours neemt de deelnemers door de stad mee naar het buitengebied om daar al slingerend weer terug te keren naar de binnenstad. Deze ronde moet dan wel 2x genomen worden en dat valt niet altijd mee. Je moet nm. Langs bier en bratwurst kramen lopen en Evelien kon de geur haast niet weerstaan..( zie foto). Toch werd er een 3e podium plaatst behaald door Gerdie Hoornenborg en werd Evelien 4e. En Geert Wevers die uitkomt in het 50+ klassement vocht wat hij waard was en met een keurige 5e  plaats (42:22) is dat prima gelukt.


Zondagmorgen Elten, misschien wel de zwaarste van het weekend, de grenzlauf alweer voor de 38e keer gelopen en hoe. Podiumplaats na podiumplaats werden behaald door de Nederlandse geel hemden van Ava70. Het moet de Duitsers wel geel voor de ogen geworden zijn. Gaat u er maar even voor zitten. 1e Mees Prinsen(2Km)  2e Bjorn Demkes 1e Lisa te Molder, 2e Katja Demkes alle op de 5km afstand. Het kan nog wel eens een warme sportzomer worden voor Ava’70…


Uitslagen Raesfeld   Foto's Geert Wevers Weblog.
Uitslagen Elten