Ruim 200 atleten en atletes lieten zich op 27 april jl. door de koudste Koningsdag ooit, niet van de wijs brengen en namen deel aan de OWM Koningsloop. Bij de start- en finishplaats op de Markt in het centrum van Aalten stond het publiek rijen dik om de sportievelingen aan te moedigen. Kroegbaas Bertus Lammers van café Stegers wilde voorkomen dat de hardlopers vlak voor de finish nog een nat pak zouden oplopen en besloot een gedeelte van de Markt te verdekken.

Uiteindelijk waren de weersomstandigheden veel beter dan verwacht en dat zorgde voor prachtige prestaties.  Bij de 800 meterloop voor meisjes tot en met 9 jaar ging het gelijk van het begin al bijzonder hard en een rondje rennen leverde een volledig Aaltens podium op. Janneke van de Groep bleek de snelste, op korte afstand gevolgd door Lidewij Lensink en Isa Hubers. De jongens in dezelfde leeftijdsgroep wilden hier natuurlijk niet voor onder doen en scoorden nog iets snellere tijden. AVA`70-pupil Tim Houwers hield zich prima staande in dit hardloopgeweld en scoorde een mooie 3e plaats.

Daarna was het de beurt aan de meisjes van 10 – 15 jaar om hun kunnen te tonen. Zij moesten het pittige rondje door het feestelijke centrum twee keer afleggen. Rosa ter Hedde liet het thuisfront juichen met een fraaie overwinning. Ook Marit Kleinbussink mocht het podium beklimmen, want zij werd 3e. Tim Mengerink was bij de jongens op de 1600 meter de favoriet voor de winst en hij maakte deze rol helemaal waar. Het grote jeugdtalent van AVA`70 liep solo naar de winst in een ijzersterke tijd van 4,59 minuten.

Bij de slotafstand, de 5 kilometer, verschenen de senioren aan de start, afkomstig uit de hele regio. Het gemêleerde peloton atleten moest 6 ronden afleggen en het pittige parcours met korte klimmetjes en klinkerwegen, zorgde ook nu weer voor een slijtageslag. Bij de doorkomst over de Markt wachtte de deelnemers het luide applaus en de aanmoedigingen van het publiek. Tim te Brake van AVA`70 kende een uitstekende start, maar kon het hoge aanvangstempo niet volhouden tot de finish. Hij pakte een fraaie derde plaats in een mooie tijd van 17,26 minuten. Bij de Dames toonde AVA`70-atlete Cindy Brussé haar uitstekende vorm. Ze won de race op overtuigende wijze in de snelle tijd van 19,22 minuten.

AVA`70 organiseerde de OWM Koningsloop samen met het Oranjecomité Aalten. Men kijkt terug op een geslaagde editie van het traditionele hardloopevenement, die ondanks de frisse weersomstandigheden een sterk deelnemersveld en veel sportieve prestaties opleverde!

Foto's en uitslagen