Deze week is het project Athletics Movements van start gegaan. Het programma is opgezet door de Atletiekunie en bedoeld om kinderen van de basisscholen aan het bewegen te krijgen en motorische vaardigheden bij te brengen. Het initiatief wordt gefinancierd door de Gemeente Aalten, met cofinanciering van de Provincie Gelderland.
De Aaltense basisscholen konden zich voor dit unieke project aanmelden en daar is gretig gebruik van gemaakt. Er was gemikt op deelname van 5 scholen, maar het bleken er in totaal 8 te worden.

Namens AVA`70 en de Atletiekunie zullen de trainingen worden verzorgd door Roel Schreurs. Roel is gediplomeerd en enthousiast jeugdtrainer bij de Aaltense vereniging. Hij gaat de groepen 3, 4, 5 en 6 tijdens de gymlessen instrueren en motiveren. De basisscholen waar deze week is gestart met het programma zijn: Nieuw Hessen, de Broekhof, het Aladon, `t Warmelinck  en de Bosmark (Dinxperlo). Na de Voorjaarsvakantie zijn vervolgens  de Höve (de Heurne), de Groen van Prinsterer- en de St. Jozefschool aan de beurt. Na afloop van dit programma krijgen de kinderen van de deelnemende scholen 6 proeflessen aangeboden op het nieuwe atletiekcomplex van AVA`70.
Over het project van Athletics Movements heeft in december 2013 een artikel gestaan in de Volkskrant. Dat heeft er toe geleidt de de TV-zender SBS 6 komende vrijdagmiddag naar de Aladnahal in Aalten zal komen, om opnames te maken van de atletiekles die zal worden gegeven aan groep 6 van de Broekhofschool. De beelden zullen vertoond worden in het programma Hart van Nederland. Bij dit “startschot”van het project Athletics Movements in Gelderland zal ook topatleet Bram Som aanwezig zijn, om samen met Roel Schreurs van AVA`70 de atletiekles te verzorgen.
Een prachtig stukje reclame voor de hardloopsport in het algemeen en natuurlijk in het bijzonder voor de kinderen van de Broekhofschool, Roel Schreurs en AVA`70!