Met Frank Futselaar (3e van links) als winnaar van de 10km ( 29:39min)

Een prachtige sfeer, ruim 900 deelnemers, prima weersomstandigheden en rijen dik publiek vormden de ingrediënten voor een zeer geslaagde 22e editie van de GTM-Loop. De mooie ambiance zorgde voor schitterende prestaties op alle wedstrijdonderdelen en de atleten genoten van de puike omstandigheden in de Aaltense hardlooparena.

Bij de 1 kilometer was er bij de jongens gelijk al een geheel Aaltens podium. Cas Tolkamp zegevierde voor Gijs Houwer en Bram Wisselink. Bij de meisjes behaalde Aafje van Herksen een mooie 4e plaats.

Ook bij de dubbele afstand was het AVA`70 dat met de zeges aan de haal ging. Lars Meinen knalde gelijk na de start weg en won met overmacht. Trainingsmaatjes Age Eindhoven en Twan Schreurs werden respectievelijk tweede en derde. Bij de meisjes was het zoals vaker dit jaar, Fiep Meinen die de overwinning opeiste, terwijl Kyra Lampio zich naar het brons knokte.

Een indrukwekkend en bomvol startvak bij de Scholierenrun, trok de volle aandacht. Maar liefst 400 leerlingen kwamen in actie, onder het mom “meedoen is belangrijker, dan winnen.” Uiteraard waren er wel bekers voor de snelste lopers en bij de jongens waren dit Jesper Wieggers, die eindigde voor Manuel Leusink en Mick Deunk. Bij de meisjes was Bregtje Eindhoven de rapste en ze liet Rosan Scholten en Anne Houwers achter zich. Het lange lint van scholieren kwam met een trotse blik in de ogen over de finish. En terecht!

Om 18.00 uur klonk het startschot van de populaire Sorba 5 kilometerrun en de GUV Businessrun. Ook hier dik 300 deelnemers, waarvan AVA`70-talent Tijn Piest de snelste bleek te zijn in een speersnelle tijd van 15,39 minuten. Jeroen Houwers pakte een hele fraaie derde plek. Bij de Dames was het de jonge atlete Lobke Hendriksen, die in een soepele stijl naar de overwinning snelde en haar concurrentes ver achter zich liet. Annemarie Arentsen werd knap tweede.  De winst bij de Businessrun ging naar het team van JR Productions, dat de titel van 2023 prolongeerde. Dat er hard werd gelopen bleek wel uit het eindklassement, want maar liefst 50 (!) lopers scoorden een eindtijd onder de 20 minuten. 

Bij de Ducona 10-kilometerrun een fantastisch podium van 3 Nationale topatleten. Frank Futselaar zegevierde op overtuigende wijze. Björn Koreman werd tweede, terwijl Luuk Maas de derde plek voor zich opeiste. De Aaltense atleet Mark te Brake liep een solide race en nestelde zich in de subtop. Bij de Dames maakte Yasmine Hillebrink haar favorietenrol volledig waar en soleerde op indrukwekkende wijze naar de overwinning.  

AVA`70 kon bij de organisatie van het grote hardloopevenement weer een beroep doen op heel veel sponsoren. Daarnaast kwamen er meer dan 50 vrijwilligers in touw, die het die het mogelijk maakten om de wedstrijd op voortreffelijke wijze te laten verlopen. 

De eerste foto's zijn al binnengekomen..

Foto's van Rob Jansen:  5KM  10KM  Allerlei