Volle Bak in de Gymzaal van Schaersvoorde in Aalten.

Dinsdag 14 februari jl. vond in een bomvolle gymzaal van college Schaersvoorde de kick-off plaats van een sportieve activiteit. De ruim 500(!) 1e en 2e jaars leerlingen zullen worden klaargestoomd om deel te nemen aan de Scholierenrun, een onderdeel van de Gerard Tebroke Memorialloop. Tijdens de lessen LO gaan de leerlingen regelmatig oefenen, zodat ze goed en op een verantwoorde manier op zaterdag 20 mei a.s. aan de start zullen staan.

Wethouder Hans te Lindert, met Jeugd en Sport in zijn portefeuille, bracht beide speerpunten tijdens de startmiddag mooi samen tijdens de presentatie. Te Lindert, zelf ook een fanatiek hardloper, is uiteraard zeer enthousiast over het initiatief van Schaersvoorde. “Als het lukt ben ik zelf ook van de partij bij de Scholierenrun. Het is belangrijk dat de jeugd veel beweegt en sport, dus ik word hier als gemeentebestuurder wel erg blij van!”

Sportdocent Evert-Jan Westervelt kan zeker gezien worden als grote aanjager bij dit project en hij wist zijn directe collega`s te enthousiasmeren. Samen zullen ze er de komende maanden alles aan doen om de leerlingen te trainen en motiveren voor de Scholierenrun.

Namens de organisatie van de Gerard Tebroke Memorialloop waren Tim Mengerink en Joppe Roos bij de kick-off aanwezig en uiteraard hopen zij dat de voorbereidingen op de Scholierenrun succesvol verlopen en een bomvol startvak op gaan leveren. De leerlingen kunnen zich in ieder geval al verheugen op de aanmoedigingen van honderden toeschouwers en een prachtige finish in de hardlooparena op de Markt!

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om van de Scholierenrun bij de GTM-Loop een prachtige sportactiviteit te maken…..(FR)