Al enkele jaren is het krachthonk bij AVA`70 in bedrijf. De kracht- en stabiliteitsoefeningen die er gedaan kunnen worden vormen een uitstekende aanvulling op de trainingen. Elke avond wordt er hard gewerkt in de oefenruimte, klinkt de beatmuziek en vloeien de nodige zweetdruppels. Onlangs besprak fysiotherapeut met Walter Vaags, die aanspreekpunt accommodatie is, over enkele wenselijke aanpassingen en uitbreidingen in het krachthonk. Afgelopen weekend werd de daad bij het woord gevoegd en kwamen de verschillende actieve leden in actie. Op vrijdag demonteerde Wim Rensink het halterrek en transporteerde de onderdelen naar Vaags Molenwerken, waar een echte molenmakker het nodige laswerk voor zijn rekening nam. 


Op zaterdag moest de werkelijke klus geklaard worden. Lennard Nawijn toonde zich een geweldige klusser en timmerde de diverse aanpassingen. Gertjan Bentert en Stan Prinsen zijn nooit vies van zware trainingen, dus zij werden ingezet bij het transport van de verschillende attributen. Mark te Brake had net een geweldige marathon gelopen en hij mocht zich, in het kader van het herstel, bezig houden met wat lichte hand- en spandiensten. Erwin Wamelink kent zijn kwaliteiten en bekommerde zich over het materiaalhok en veegde bij elkaar een halve verspringbak aan zand uit de container. 

Waar hard gewerkt wordt, moet ook goed aan de inwendige mens worden gedacht en daarvoor kun je Rolien Bosman gerust vragen. Ze verzorgde een vetarme, calorierijke dus zeer verantwoorde lunch. Tim te Brake leverde ook nog een belangrijke bijdrage en dan met name wat betreft de decoratie aan de wand. Als medewerker van Global Sports was hij direct getuige van de heldendaad van Kipchoge in Wenen en scoorde en passant nog even een heel fraai spandoek van de fantastische en geslaagde recordpoging. Het dundoek heeft een prachtige plek in het toch al fraaie krachthonk gekregen. 

Aan het einde van de middag was de klus door “de AVA`70-jongelingen” zo goed als geklaard. Het krachthonk biedt nu nog veel meer mogelijkheden op het gebied van kracht, souplesse en stabiliteit. Een grote pluim voor de clubhelden van de maand oktober: Wim, Walter, Gertjan, Lennard, Erwin, Stan, Rolien, Mark en Tim!