De Boekeldercrosscompetitie is in volle gang en trekt wekelijks vele honderden atleten uit de regio. De wedstrijd wordt elke zaterdag in goede banen geleidt door de tomeloze inzet van vele tientallen vrijwilligers. De komende tijd stellen we een aantal van deze clubhelden aan u voor.

Gewoon, omdat ze het verdienen…….

Deze week deel 3:

 

“DE 4 MUSKETIERS”

 

 Vele stormen hebben ze doorstaan en talloze verbale veldslagen overwonnen…. de 4 musketiers van AVA`70: Johan Assink, Dirk ter Maat, Gerrit Heinen en Jan Raben. Natuurlijk schuurde het wel eens, kraakte het af en toe, maar knakken deed het nooit. De heren hebben samen al dik 134 jaar vrijwilligerswerk  voor de club geleverd en de Boekeldercross is daar slechts een klein, doch serieus onderdeel van. Er wordt veel samengewerkt, maar het mooie is, dat ieder zijn eigen specialisme heeft bij de cross en daar moet dan ook niemand aankomen. Samenwerken is prima, maar het is iedereen wel erg duidelijk wie er eindverantwoordelijk is.

Dirk ter Maat zorgt dat de verkeersregelaars op hun plek staan. Een uiterst belangrijke job, die door velen enorm onderschat wordt. Een mispeer en alles loopt in het honderd. Om duidelijker zichtbaar te zijn, werden er prachtige jassen en petten aangeschaft, moesten er splinternieuwe fluitjes komen en last but not least liet Dirk nog een aantal duidelijke verkeersborden komen. Dirk zijn wil is wet, dus prijken er vanaf heden prachtige aanwijsschilden langs het parcours. Daarnaast heeft deze regelnicht nog een flinke nevenfunctie want ter Maat is ook nog eens verantwoordelijk voor de materiaalwagen. Dus als er iets mist, wordt gelijk de hulp van Dirkie ingeschakeld. Een onmisbare schakel dus, dat is wel duidelijk. Dit geldt zeker ook voor Jan Raben. Deze Koninklijke musketier is altijd te vinden in de start- en finishzone. Geen loper kan bij de Boekeldercross van start gaan, zonder dat Janneman in actie is gekomen. Hij klapt met de rode plankjes of schiet in de lucht, maar pas dan gaat het voor de atleten echt gebeuren. Intussen pruttelt ook de printer nog op zijn borst, want de einduitslag met de juiste tijd, daar draait het natuurlijk wel om. En reken er op dat het allerkleinste foutje gelijk verbaal wordt afgestraft. Raben staat echter bekend als een uiterst koele musketier, die je de kachel echt niet zomaar aanmaakt……

Als gediplomeerd parcoursbouwer is Johan Assink opgeklommen naar een niveau, dat internationaal zeker het nodige aanzien zou verdienen. De grijze eminentie van AVA`70 blijft echter met beide benen in de klei staan. Ondertussen neemt hij zijn taak wel degelijk uiterst serieus en gaat hierbij minutieus te werk. Meter voor meter wordt alles gewikt en gewogen en bij de minste twijfel wordt er een paaltje geslagen of een lintje gespannen. Als hij het nodig vindt, wordt het parcours ook rustig enkele metertjes verlegd of een stijf kwartiertje voor aanvang het starttijdstip iets gewijzigd. Het opvallende is, dat er weinigen een weerwoord hebben en dat zegt natuurlijk alles over de onschendbare positie van Assink. De vierde musketier die niet zonder de Boekeldercross kan is Gerrit Heinen. Het ere-Lid van het eerste uur zorgt voor licht en geluid, al wordt er van het eerste zelden gebruik gemaakt. De techneut opereert voornamelijk solo en doet stilzwijgend zijn ding. Echter, er ontgaat hem niets in de omgeving waar hij aan het werk is en zo heeft hij feitelijk een soort van dubbelleven. Als na een stijf half uurtje prutsen de geweldige sound van “The Rivers of Babylon”op bescheiden wijze uit de luidsprekers schalt, klinkt er een zucht van verlichting door het Daalse land. Gerrit heeft zijn kunstje weer geflikt en de organisatie is weer een middag voorzien van een uitstekend geluid en tijdloze meezingers.

Waar zou de Boekeldercross zijn zonder de vier musketiers en waar zou AVA`70 zijn zonder dit ervaren kwartet? Andere verenigingen kunnen alleen maar dromen om dergelijke clubhelden te hebben, AVA`70 kan er alleen maar heel erg trots op zijn. En dat is men ook!!!