Het mooie snuutje van het koffie meisje, Annet Beckers, (links) is nauwelijks zichtbaar, want ze moest al weer verder……….


De Boekeldercrosscompetitie is in volle gang en trekt wekelijks vele honderden atleten uit de regio. De wedstrijd wordt elke zaterdag in goede banen geleidt door de tomeloze inzet van vele tientallen vrijwilligers. De komende tijd stellen we een aantal van deze clubhelden aan u voor. Gewoon, omdat ze het verdienen. Deze keer, deel 4: 

‘Het Koffiemeisje’ 


Het gros van de vrijwilligers die AVA`70 in kan zetten bij de Boekeldercrosscompettie opereert het liefst anoniem. Gewoon, je klusje doen, vriendelijk zijn, een goede ambassadeur zijn van de club en verder geen poespas. Prachtig is het telkens weer hoe dit verloopt. Iemand die ook wars van kapsones blijkt te zijn is Annet Beckers, die wekelijks belast is met een afschuwelijk belangrijke taak. Zij zorgt er namelijk voor dat de verkeersregelaars op het parcours van een lekker bakkie koffie of een fijn bekertje thee worden voorzien. En onderschat deze rondgang van de eerste levensbehoefte dan ook niet. Annet mag bij wijze van hoge uitzondering met haar stalen ros op het hardlooptraject komen. Iets dat eigenlijk nergens wordt toegestaan, maar bij AVA`70 maken ze graag een uitzondering. Het mooie is dat het koffiemeisje ook altijd wat lekkers in haar mandje heeft en daar scoort ze natuurlijk wel de nodige bonuspunten mee. Annet heeft altijd wel een beetje haast, dus neemt ze nooit lang de tijd voor een praatje. Dat is natuurlijk best jammer, want ze maakt tijdens haar rondootje natuurlijk best wel veel mee. 


Afgelopen zaterdag had hèt koffiemeisje van de Boekeldercross zelfs de eer om een tweetal stageloopsters te begeleiden. Tracey, het bakwonder van de club had twee trommeltjes met tongstrelende lekkernijen gemaakt voor de vrijwilligers op het parcours. De kleine chocolade donuts met marsepein op een stokje vonden uiteraard gretig aftrek en uiteraard gingen de bakkies schoon op. Wie immers ooit wat van Tracey heeft geproefd, wil nooit meer wat anders. Annet vond de complimenten natuurlijk ook prachtig, want zij was natuurlijk de reisleidster van de culinaire fietsrit en dan is het altijd leuk om te zien dat je werk gewaardeerd wordt. Ook bestuurslid Joke Balke peddelde mee. Ze wilde letterlijk en figuurlijk sfeer proeven en zij kreeg natuurlijk van het koffiemeisje toestemming om het gebeuren met eigen ogen te aanschouwen. 


De fotograaf van dienst, de talentvolle Nathan Posthumus, zoon van…. was gevraagd om koffiemeisje Annet Beckers op de gevoelige plaat vast te leggen. Een onmogelijke taak, zo gaf hij aan. Ze staat nooit stil en crosst gelijk door. Wie Annet Beckers nog aan het werk wil zien, wordt van harte uitgenodigd om op de finaledag goed op te letten. Ze blijkt overigens gevoelig zijn voor een knipoog, dus.....Heerlijk toch dat je als organisatie mag beschikken over dergelijk clubhelden!