André Bruil ziet nog een snippertje liggen....

Komende zaterdag 20 maart staat er voor de Senioren van AVA`70 weer een activiteit op het programma, namelijk een ochtend ploggen. Plogging is een populaire hardlooptrend die is overgewaaid uit Zweden. Plocka is het Zweeds voor pakken en dit wordt uitgevoerd tijdens het joggen. Omdat het zaterdag toevallig ook Landelijke Opschoondag is, past het ploggen hier prima bij…

Vanaf 09.00 uur kan het ingezamelde zwerfvuil worden ingeleverd bij AVA`70. Het is mogelijk om hier ook een afvalzak mee te nemen om het gevonden afval tijdens een duurloop in te stoppen. We doen er uit hygiënisch oogpunt ook een paar plastic handschoentjes bij. De natuurlijke omgeving van de accommodatie van AVA`70 leent zich uitstekend voor deze activiteit. Je kunt echter ook gewoon van huis-uit  op pad gaan en in de richting van het complex lopen om het zwerfafval op te rapen en in te leveren. Naast het inzamelen van de rommel, zal het terplekke ook gescheiden worden, waarna AVA`70 de afvoer voor haar rekening neemt. Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om als groep deel te nemen aan deze activiteit. Echter, iedereen heeft inmiddels al wel een hardloopmaatje gevonden, dus kun je er samen een leuke plogtraining van maken. Uiteraard is het ook mogelijk om al wandelend of fietsend te ploggen. Bij AVA`70 is zelfs een fraaie fietskar beschikbaar om het berm- en bosvuil in te doen. Het is mogelijk om tot 12.00 uur het zwerfafval in te leveren. Heb je zaterdag toevallig wat minder tijd? Geen probleem.. je gaat dan op donderdag of vrijdag ploggen, zodat je het zaterdagochtend alleen maar in hoeft te leveren. Om aan deze activiteit deel te nemen, hoef je overigens geen lid te zijn van AVA`70. Dus als je graag hardloopt, wandelt, fietst of skeelert en je voelt je geroepen om tijdens het sporten direct het zwerfvuil in de omgeving op te rapen, dan nodigen we je van harte uit om het in te komen leveren.

Als beloning voor het inleveren van het zwerfafval, is er naast een “dank-je-wel” van de natuur en een compliment en een smaakvolle traktatie van de club! Mag de natuur zaterdag op je sportieve bijdrage rekenen?