De Kerstboom Rapers van 2024

Zaterdag 13 januari stond bij AVA`70 vooral in het teken van het rapen van alle kerstbomen in de kern van Aalten, Bredevoort en IJzerlo. Dit jaar was daar ook Barlo aan toegevoegd, maar voor deze uitbreiding van het werkterrein draaiden de atleten hun hand niet om……

Vanaf een uurtje of negen liep het clubhuis vol met chauffeurs, sjouwers en potige kerels die samen de klus moesten gaan klaren. Chef d`organisation, Gerben Duenk hield tijdens het eerste koffiemomentje een relaxte briefing, want de ervaring bij het peloton vrijwilligers bood bij voorbaat veel zekerheid voor een goede afloop. Maatjes kennen elkaar inmiddels al en ook de vele jeugdleden kregen een plekje toegewezen in één van de teams. Voor het vertrek werd nog snel even een persmomentje ingelast en vervolgens ging de colonne op pad. Nog geen kwartier na het vertrek draaide de eerste auto met aanhanger al bij het inleverpunt de plas op en kon het tellen gaan beginnen. Jos “de Boss” Aalbers was wederom belast met de totale calculatie en de samenwerking verliep onder miezerige omstandigheden zoals altijd bijzonder soepeltjes. Aanhanger na aanhanger werd leeggehaald en de teller liep al snel op. De natuurlijke kerstboom wint momenteel zeer snel in populariteit en dat is natuurlijk altijd een prettig gegeven om dit te constateren. De exemplaren verschilden overigens wel behoorlijk van aard. Pronkstukken werden afgewisseld met foeilelijke, gortdroge boompjes, waar de naalden al vanaf vielen als je er naar keek. Hier en daar werd nog snel even een balletje of slinger verwijdert, maar dat wordt er tegenwoordig gratis bijgedaan. 

De routes in Aalten en Bredevoort leveren nooit echte problemen op en in steeds meer wijken worden de groene afdankertjes bij elkaar geplaatst. Ook de parkeerplaats bij het dorpshuis in IJzerlo bleek een uitstekende dropplek te zijn, want er werden zeker 3 aanhangers vol weggesleept. In Barlo was een aantal AVA`70-leden bijzonder actief geweest met het inzamelen van de kerstbomen in hun mooie buurtschap en dit resulteerde ook in een flinke berg. Even na het middaguur bleek dat de meeste ploegen hun opdracht met verve hadden vervuld en konden ze zich melden in het clubhuis voor een stevige en zeker welverdiende lunch. “De Schulingkamp-sisters” hadden er werkelijk weer alles aan gedaan om de lege magen te vullen. Twee soorten soep, diverse belegde broodjes, koffie, thee, koeken… noem het of het was er ook.

Uiteindelijk stond de teller van het aantal geraapte kerstbomen op 1764 en dat is natuurlijk een prachtig aantal, dat zeker zal leiden tot een glimlach op het gezicht van de penningmeester. Overigens komt een deel van de opbrengst ten goede aan de trainingskampen van de jeugd, dus de actieve jonge leden krijgen een mooie beloning voor hun inzet. Hoe mooi is dat?

AVA`70 dankt de Aaltense bevolking wederom voor het aanleveren van de enorme lading kerstbomen, waardoor de club op een mooie manier gesponsord wordt!!  

De organisatie bedankt alle clubhelden, maar zeker ook de oud-leden die hebben bijgedragen aan het geweldige totaal van 1764 ingezamelde kerstbomen !