263 deelnemers: opbrengst bijna €20.000,00

Wat aanvankelijk bedoeld was als een kleinschalige activiteit om geld in te zamelen voor de actie Serious Request, werd uiteindelijk een groots sportief feestje. Maar liefst 263 deelnemers kwamen in actie en samen zochten ze naar sponsors en zorgden bij de start van het evenement al direct voor een geweldige opbrengst van bijna €15.000,00.  

De G.U.V.-Run werd een 2-daags evenement, dat op vrijdagavond van start ging met een heuse pastaparty. Het bleek een prachtige warming-up, want de gasten deden zich tegoed aan een heerlijke sportmaaltijd en er werd al uitvoerig vooruitgeblikt op de estafetteloop.

Op zaterdag om 09.00 uur gingen de wandelaars al van start voor een retourtje naar restaurant Beneman in Vragender, waar ze met koffie en gebak werden onthaald. Intussen verzamelden zich bij café Leuven al de eerste deelnemers voor de start van de G.U.V.-Run, de estafetteloop van Aalten naar Enschede. Binnen werd het steeds drukker en waren deelnemers bezig hun startbewijs op te spelden, een praatje te maken, geld te doneren of koffie te drinken. De gemoedelijke en ontspannen sfeer gaf het gevoel dat er een prachtig sportgebeuren op stapel stond.

Na het maken van de groepsfoto en het welkomstwoordje was het om klokslag 10.00 uur de beurt aan wethouder Henk Rijks van de gemeente Aalten en Bert van Asselt, directeur van hoofdsponsor G.U.V., om de deelnemers op pad te sturen. Gadegeslagen door veel supporters vertrok het enorme peloton deelnemers, gevolgd door een grote karavaan volgauto`s, aan de eerste etappe. Slingerend door het centrum van Aalten ging het richting de eerste halte. Voorop de jeugd van AVA`70, die midden op de Ringweg een boog vormde, waar de grote groep tussendoor liep om hun weg te vervolgen. Het veelkleurige lint van lopers en loopsters, bijgestaan door een motoragent en voor- en achterfietsers, trok veel belangstelling van passerende auto`s, fietsers en wandelaars.

Bij elk wisselpunt werd even halt gehouden om zonodig wat te eten en te drinken, want sponsors hadden voor een bus vol met proviand gezocht. De aankomsten aan het einde van elke etappe vormden dan ook een waar feestje, want de groep deelnemers kon telkens rekenen op een ovationeel applaus en de onderlinge sfeer groeide dan ook met de kilometer. Hierdoor waren heel veel deelnemers grensverleggend bezig en liepen  1 of meerdere etappes extra, dan vooraf was ingepland. De belangstelling voor de G.U.V.-Run tijdens de estafetteloop was enorm. Toeterende auto`s, applaudisserende toeschouwers, het was allemaal hartverwarmend. De 2 fotografen, die de hele dag de organisatie terzijde stond, maakten samen vele honderden foto`s en niemand zal aan de camera`s zijn ontglipt.

Behalve de grote groep volgauto`s, was het ook opvallend dat er gedurende de estafetteloop telkens minimaal 50 lopers en loopsters actief waren. Gelukkig bleef het totaan Enschede vrijwel droog en dat maakte de estafetteloop wel zo aangenaam.

Exact volgens tijdschema, om 15.30 uur, kwam het peloton aan bij de laatste halte en hier kon het totaalbedrag worden opgeteld en was het tijd voor de teamfoto met de cheque.

De binnenkomst in Enschede vormde de climax van de G.U.V.-Run. Als een ware zegetocht liepen maar liefst 120 deelnemers aan de estafetteloop in de richting van het Glazen Huis. Het enorme spandoek met daarop de sponsornamen werd uitgevouwen, de sirene en het zwaailicht aangezet en zo liep de groep de grote Markt op. Het talrijke publiek maakte plaats voor de estafettelopers en het massale applaus werd dankbaar in ontvangst genomen.

De organisatoren baanden zich vervolgens een weg in de richting van het Glazen Huis, waar Giel Beelen en Gerard Ekdom duidelijk werd gemaakt dat de geldbeker gevuld was met het fantastische bedrag van: 19.278,11 euro!!!

Nog steeds komen er overigens donaties binnen, dus loopt het totale eindbedrag nog verder op.

De beide D.J`s herkenden grote, door hen gesigneerde beker en reageerden zeer enthousiast op het eindbedrag.

De G.U.V.-Run was ten einde en de organisatie kijkt terug op een fantastische dag, die bovendien een geweldig bedrag heeft opgeleverd voor de actie Serious Request.

“AVA`70 SCOORT EEN 10 MET EEN GRIFFEL!” 

 

Of je nu als pupillenmeisje meedeed of pupillenjongen,

voorfietser of achterfietser,

voorzitter of penningmeester,

sponsor of donateur,

supporter of fan,

kwam je voor je kleinkind of klapte je voor je moeder,

luisterde je netjes naar de trainer of sloeg je dit in de wind,

kwam je uit Aalten of juist niet,

at je 8 krentenbollen of nam je 4 appels,

doneerde je €0,50 of droeg je €127,87 bij,

zat je achter het stuur of was je bijrijder,

liep je 1 etappe of pakte je er 12,

werd je nat of hield je het droog,

trakteerde je op soep of schonk je koffie,

zong je een lied of deed je de wave…….
 

 

 

We hebben als organisatie zaterdag  tijdens de G.U.V.-Run van Aalten naar Enschede de grootse bijdrage van AVA`70 als vereniging en de lopers en loopsters van de club in het bijzonder, als een warm bad ervaren.

Samen hebben we er een prachtig feestje van gemaakt met een geweldige opbrengst!!! 

 

 

AVA`70….BEDANKT!!!

 

 

 

 

Geert Wevers, Bert van Asselt, Wim Brinkman, Frank Roos