(NIEUWSFLITS 1) 

Zaterdag 6 juni a.s. wordt het centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiek-arena. Dan vindt namelijk de 15e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het hardloopspektakel van AVA`70 trekt jaarlijks honderden deelnemers naar het dorp en zij kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De finish vindt plaats op de sfeervol ingerichte Markt!

De eerste 2 onderdelen van het wedstrijdprogramma zijn bestemd voor de jeugd. AVA`70 heeft een bijzonder grote afdeling pupillen en junioren en zij kunnen als eerste aan de bak…….. 

DE INTERTOYS KIDSRUN 

Wat is er voor kinderen nu mooier dan hardlopen door een prachtige speelgoedwinkel???

Voor de vierde keer op rij opent Marcel Geling van Intertoys de deuren van zijn zaak, om de kids een bijzondere belevenis te gunnen. Veel oog hebben de jongste talenten overigens vaak niet voor het speelgoed, zo is de ervaring van de afgelopen jaren, maar ze vinden het wel prachtig door de winkel te rennen.

De korte Intertoys Kidsrun is een wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar. De jongens en meisjes gaan tegelijk van start om 17.15 uur. Na het vertrek slingeren de jongste talenten in een ronde met een lengte van ruim 850 meter door het dorp. Dat is in Aalten niet overal even gemakkelijk met de heuveltjes en klinkers, maar wel afwisselend. Hoogtepunt is natuurlijk de passage door de Intertoys, waarna het richting de Markt gaat, waar het publiek de kids naar de finishlijn klapt. Daar staat overigens ook de speaker, Henk Borgmeijer, die de jongens en meisjes de laatste aanmoedigingen toeroept. Na de binnenkomst is er natuurlijk een prachtige medaille voor de geleverde prestatie!

Om 17.30 uur wordt het startschot gelost voor de deelnemers aan de lange Intertoys Kidsrun. Jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar gaan deze uitdaging aan in de wedstrijd over 1700 meter. Het parcours is gelijk aan de korte Intertoys Kisrun, maar wordt dan wel 2 keer afgelegd. Dat betekent dus, dat de deelnemers aan deze wedstrijd twee passages door de mooiste speelgoedwinkel van Aalten maken en dus ook de Markt twee keer aandoen. Eerst voor de doorkomst en dan nog om te finishen. Een mooie belevenis om mee te maken, dat is zeker……

Wanneer je het leuk vindt aan de korte of lange Intertoys Kidsrun , dan kun je je nu al opgeven. Op de site www.gerardtebrokeloop  klik op het balkje “inschrijven” en je kunt je aanmelden. Ook op de site van AVA`70, www.ava70.nl  kun je terecht voor alle informatie en klik hiervoor op de button van de GTM-loop.  Voorinschrijven is mogelijk tot en met 3 juni a.s. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag bij het secretariaat, dat is gevestigd in de hal van het nieuwe gemeentekantoor van Aalten in de Hofstraat (naast de Rabobank). Hier kan op zaterdag ook het startnummer opgehaald worden.

Kom wel op tijd, want soms is het voor de wedstrijd erg druk en we willen graag op tijd van start gaan! 

JIJ DOET TOCH OOK MEE?????