Nieuwsflits 3


GTM WEDSTRIJD- EN RECREATIELOOP 
“TOPATLETIEK IN DE AALTENSE ARENA” 

Hoe vaak krijg je als recreatieve loper nu de mogelijkheid om te starten in hetzelfde startvak als de toplopers? 
Tijdens de 15e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop is dit mogelijk.
Hoewel de organisatie nog altijd druk doende is, om het deelnemersveld nog sterker te maken, staat er al een prachtig aantal sterke atleten en atletes op de startlijst. AVA`70-gastlid Gert-Jan Wassink zegde al in een vroeg stadium toe in Aalten te zullen deelnemen. De uiterst sympathieke hardloper verkeert in prima vorm en liet dat o.a. zien tijdens de marathon van Rotterdam, waar hij een prachtige bronzen plak veroverde. Wassink zal flink aan de bak moeten, want ook Gert-Jan Liefers is van de partij en samen kunnen ze er een mooie wedstrijd van maken. Een andere tegenstander van formaat is de pas 19-jarige Afrikaanse loper, Aden Robleh, wiens P.R. op de 10 kilometer ruim onder de 30 minuten ligt. Lukt hem deze tijd ook te realiseren op het selectieve parcours in Aalten, is natuurlijk de grote vraag. Het deelnemersveld kent daarnaast nog een aantal subtoppers uit Nederland, die er ongetwijfeld een prachtige race van gaan maken.

Bij de Dames is Patty den Ouden ongetwijfeld een favoriet voor de overwinning, maar er wordt ook veel verwacht van de veelvoudig Belgische kampioene, Veerle Dejaeghere.
Het is als recreatieve loper of loopster een mooie ervaring om tussen dit hardloopgeweld je eigen race te kunnen lopen en je te laten inspireren door een flink aantal toplopers.
De atleten op de 10 kilometer starten onderaan de Kerkstraat en als ze na een kleine 150 meter de Peperstraat ingaan, volgen er 5 pittige ronden. Met name het gedeelte richting de doorkomst wordt met de ronde zwaarder. De uitdaging is groot om een goede tijd te scoren, zeker nu het parcours gecertificeerd is en dus een lengte heeft van exact 10 kilometer.
Finishen doen de atleten op de sfeervolle Markt, waar spreekwaterval Henk Borgmeijer lopers en publiek versteld zal doen staan van zijn deskundige commentaar en opsomming van alle wetenswaardigheden. 
Kortom, reden genoeg om je aan te melden en zaterdag deel uit te maken van een prachtig deelnemersveld!
----
U kunt nog maar een paar dagen voorinschrijven! Doe het nu nog, u helpt de organisatie er enorm mee.