Koopman Bergrun; ‘bergklassieker’ verschuift naar zondagmorgen

WINTERSWIJK – De jaarlijkse Koopman Bergrun verschuift van de eerste dinsdag naar de eerste zondag in augustus. Dat betekent voor dit jaar dat de Bergrun op zondagmorgen 2 augustus is.

Wim Lievestro van het organisatieteam legt de wijziging uit: “Vorig jaar hebben we een nieuwe afstand, de 3,1 km over twee ronden, toegevoegd aan de Bergrun. Maar dat was tegelijkertijd met de jeugdafstand (t/m 12 jaar) van 1,6 km. Toen liepen jonge en oudere hardlopers te veel door elkaar. We willen alle afstanden dezelfde aandacht geven.”

Voor de organisatie en de lopers van de ‘bergklassieker’ van de zomerlopen in de Achterhoek, zal de verschuiving nog meer voordelen opleveren. “Andere jaren begonnen we om 19.00 uur met de eerste afstand. Voor vrijwilligers en lopers was dat haasten na het werk om op tijd te komen voor de start. Op zondagmorgen valt dat gedoe allemaal weg. Ook de temperatuur zal in de ochtend nog niet zo hoog zijn als in de avond. Misschien gaan we dus ook nog snellere tijden noteren”, is Lievestro hoopvol.

“We hopen met de verschuiving natuurlijk ook meer lopers te mogen verwelkomen aan de start. Vooral de deelnemersaantallen aan de 1,6 km en 3,1 km willen we hoger hebben”, steekt Lievestro de ambitie niet onder stoelen of banken.

De Koopman Bergrun zal met de jeugdafstand (over één ronde, t/m 12 jaar) van 1,6 km beginnen om 10.30 uur. De 3,1 km, lopers gaan twee keer de bult op, start om 10.45 uur. De wedstrijd over 7,6 km voor de geoefende hardlopers begint om 11.30 uur. Zij lopen vijf ronden en maken dus ook vijf keer de ‘helletocht’ naar de top van de ‘Winterswijkse Berg’. Start en finish zijn boven op de oude vuilnisbelt achter Obelink aan de Misterweg.

De voorinschrijving op de website van Archeus, www.av-archeus.nl, opent woensdag 1 juli.