AVA`70 ORGANISEERT IN 2013 KRONINGSLOOP

De voorinschrijving op de Ava-site is gesloten.
Vanavond van 19:00 tot 20:00 kan dit nog in de Groen van Prinsteren school. En natuurlijk morgenvroeg voor de start van de Kroningsloop

Al vele jaren organiseert AVA`70 i.s.m. het Oranje Comité Aalten de Koninginneloop als vast onderdeel van de activiteiten op 30 april. Maar aan die traditie komt in 2013 een einde. Niet dat de hardloopwedstrijd van het programma wordt geschrapt, want het sportieve evenement mag zich jaarlijks verheugen in een grote deelname. Bovendien is op de Markt altijd bijzonder gezellig. Er gaan echter wel een paar zaken veranderen. Zo is de wedstrijd voor dit jaar omgedoopt van Koninginneloop naar Kroningsloop en dit heeft uiteraard alles te maken met de troonswisseling, die op 30 april zal gaan plaatsvinden. Daarnaast is er ook met het tijdstip geschoven, omdat het programma er dit keer wat anders uitziet dan andere jaren. Tenslotte heeft de organisatie besloten om voor de Kroningsloop van 2013 speciale medailles te laten maken, die de deelnemers als herinnering bij de finish zullen ontvangen.

Wat bij het oude blijft tijdens de aanstaande Kroningsloop is het parcours dat slingert door de dorpskern van Aalten, met start en finish op de Markt in het feestelijk versierde centrum. Dus de heuveltjes, de klinkers, het vals plat en alle bochten zullen de deelnemers elke ronde weer treffen op weg naar de meet.  

Het programma luidt als volgt:

11.30 uur: start prestatieloop jongens 4 t/m 9 jaar (1 ronde)

11.35 uur: start prestatieloop meisjes 4 t/m 9 jaar (1 ronde)

11.45 uur: start prestatieloop jongens 10 t/m 15 jaar (2 ronden)

12.00 uur: start prestatieloop meisjes 10 t/m 15 jaar (2 ronden)

12.30 uur: start 5 kilometer prestatieloop (6 ronden)

Iedereen die de finish bereikt, ontvangt een unieke Kroningsmedaille en tevens zijn er mooie prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie.

Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen t/m 15 jaar €2,00, terwijl de atleten en atletes die aan de 5 kilometer deelnemen €4,00 betalen.

Voorinschrijven is vanaf heden INSCHRIJVEN.  Het betalen van het inschrijfgeld geschiedt bij het afhalen van het startnummer. Dit kan op maandag 29 april a.s. van 19.00 - 20.00 uur bij de Groen van Prinstererschool in Aalten of op 30 april vanaf 10.30 uur bij het wedstrijdsecretariaat op de Markt in Aalten. Ook is het mogelijk om dan nog in te schrijven.

Omdat het wel eens druk zou kunnen gaan worden bij de eenmalige Kroningsloop, verzoekt de organisatie om zich aan te melden via voorinschrijving.

En in 2014?
Dan wordt de Kroningsloop omgedoopt tot Koningsloop en zal plaats gaan vinden op zaterdag 26 april!