Misschien ben jij het laatste weekend van augustus  wel op een mini-camping in Koudekerke, geniet je van een wandelvakantie in Vorarlberg, heb je de camper geparkeerd bij de Twee Bruggen, zit je met een clupje sportmaatjes in een groepsaccommodatie op Texel of ben je gewoon thuis. Wij dagen je uit! 

De afgelopen zomerperiode werd er bij AVA`70, ondanks de coronamaatregelen, flink doorgetraind. In relatief kleine groepen werd er gelopen vanaf de verschillende locaties. En hoewel de vereniging het erg graag anders zou zien, van het organiseren van wedstrijden met grootschalige deelname is voorlopig nog geen sprake. Dat er wel behoefte aan is, bleek voor de zomer al wel bij de virtuele edities van de Koningsloop, de GTM-Loop en de Grachtenloop, waarbij heel veel pupillen, junioren en senioren in actie kwamen. Atleten uit de hele regio schreven zich in en er werd ook nog eens bijzonder hard gelopen. Ook kwamen er een aantal reacties binnen van deelnemers, die het prettig vonden om op een zelf gekozen tijdstip èn zonder wedstrijddruk te kunnen hardlopen. Daarom is besloten om, ter afsluiting van de vakantieperiode ook een virtuele editie van de Twee Bruggenloop te organiseren met 2 verschillende afstanden.

Wat is de bedoeling? 

* De Twee Bruggenloop 2020 is een virtuele wedstrijd over een afstand van 5 kilometer.

* Je loopt tussen vrijdagavond 28 augustus 19.00 uur en zondagavond 30 augustus 21.00 uur op een door jezelf uitgekozen parcours een traject van minimaal 5 kilometer.

* Vervolgens stuur je het resultaat via Strava, Garmin of Tom-Tom naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Er zijn 4 klassementen: Heren, Dames, jongens t/m 15 jaar, meisjes t/m 15 jaar.

* Je hoeft voor deelname GEEN lid te zijn van AVA`70

Je mag gerust langer lopen, maar voor de wedstrijd gelden de eerste 5 kilometers van je duurloop. De organisatie stelt het op prijs, dat je ook een leuke actiefoto meestuurt van de omgeving waar je een poging hebt gedaan. Voor de winnaars van het klassement is een leuke prijs beschikbaar.

Aan de hand van de inzendingen wordt het klassement bepaald en bij twijfel is het laatste woord aan de organisatie. De deelname is voor eigen risico en de geldende Corona- maatregelen zijn van kracht. Inschrijving voor de virtuele Twee Bruggenloop 2020 is vanaf heden mogelijk via de speciale button op de site: www.ava70.nl. De organisatie nodigt iedereen uit Aalten en verre omstreken uit, om aan deze activiteit deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar van AVA`70 wordt een speciale run van 1 kilometer georganiseerd op de atletiekbaan. Dit gebeurt tijdens de reguliere training in de week van 31 augustus tot en met 03 september a.s. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter afstand-regel immers niet en daarom is het mogelijk om dit onderdeel op de baan te doen. Jij doet toch ook mee?