Zaterdag 13 september jl. vond de 4e editie plaats van de Kramprun in Varsseveld. Het populaire hardloopevenement kent jaarlijks een hoog AVA`70-gehalte en dat was ook dit keer weer het geval. Een peloton aan vrijwilligers ondersteunde de organisatie, tientallen geelhemden kwamen in de wedstrijd in actie en daarnaast stonden vele clubgenoten langs de kant om de prestaties te bewonderen en toe te juichen.

AVA`70 gaf de Kramprun weer kleur in vele opzichten en de vereniging verdient daarmee veel sympathie! 

Het wedstrijdprogramma ging om 17.00 uur van start met de 1000 meter voor de jongste talenten tot en met 9 jaar. Gelijk na het openingsschot sprintten de kids langs de rijen dikke toeschouwers, die zich de handen blauw klapten voor de sportieve inspanningen. Bij de jongens vielen de geelhemden niet in de prijzen, maar bij de meisjes was dit zeker het geval. Norah Rusink toonde al haar talenten in Varsseveld en pakte op prachtige wijze de 2e plaats.
De 2 kilometerloop ging hierna van start en ook bij deze afstand was AVA`70 met enkele kanjers van de partij. Björn Rossel en Tim Mengerink liepen de hele wedstrijd in de buurt van een podiumplek en hoewel ze geweldig knokten, kwamen ze bij de finish net iets tekort en moesten genoegen nemen met een 4e en 5e plek in de eindrangschikking. Bij de meisjes een verrassende ontknoping van de wedstrijd, want het was Floor Huls, die geweldig liep en haar clubgenote, Marit Kleinbussink deze keer voor bleef. Een prachtige overwinning voor Floor en een mooie derde plek op het podium voor Marit.

Ruim 750 lopers en loopsters stonden ruim voor het vertrek van de Recreanten- en Businessloop klaar voor hun wedstrijd.  Gelijk na het startschot trok het lange en kleurige lint van deelnemers dor de kern van Varsseveld in de richting van de overdekte passages door een tent, vervolgens door de fabriekshal van Svedex en tenslotte nog door een hal van hoofdsponsor Kramp. Via het fietspad ging het vervolgens weer richting het uiterst sfeervolle centrum voor de tweede ronde. Aan de top werd er enorm gesleurd aan het tempo, terwijl er verder achterin vooral werd gezwoegd. Het publiek had grote waardering voor de geleverde prestaties en liet dit merken ook. Bij de heren geen AVA`70-leden op het podium, maar wel veel persoonlijke records. Bij de Dames was het goud voor Lisa te Molder in een prachtige tijd van 18,38 minuten. De tweede plek werd gescoord door Katja Demkes, die onder de 20 minuten dook. Het duo zou op basis van de eindtijd kunnen starten in de Toprun bij de Dames en daar zeker niet misstaan. Zonder andere prestaties tekort te doen, vormde de Toprun bij de Heren het  Koningsnummer van de Kramprun 2014. Aan de start stonden maar liefst 50 atleten, die een persoonlijk record hebben staan van minder dan 17,00 minuten op de 5 kilometer. Onder de deelnemers ook 2 leden van AVA`70, te weten Mark te Brake en Björn Demkes. De wedstrijd ontpopte zich tot een geweldig spektakel, waarbij het publiek genoot van een prachtig stukje atletiek. Mark te Brake loopt vaker dergelijke wedstrijden met sterke atleten  aan de start en wist de race uitstekend in te delen. Ronde na ronde wist hij zij positie in de subtop te consolideren en finishte uiteindelijk in een prima eindtijd van 15,59 minuten. Björn Demkes maakte zijn debuut bij de Toprun en dit ging hem erg goed af. De veelzijdige atleet deelde zijn wedstrijd goed in en kon het hoge tempo doortrekken tot de meet, waar hij een prachtige eindtijd van 16,56 minuten liet klokken.  e 4e editie van de Kramprun kende, mede door de uitstekende weersomstandigheden een prima verloop en de duizenden toeschouwers langs de kant hebben kunnen genieten van een mooi stukje hardloopsport.

Als medeorganisator van het evenement, kan AVA`70 bijzonder trots zijn op de geleverde prestaties, zowel tijdens de wedstrijd, maar zeker ook op organisatorisch gebied!
 
Link naar Uitslagen en Foto's