Ondertussen tijdens de wedstrijd...   (Foto Davy Sleijster)

Dinsdag 15 september jl. vond de laatste zomeravondloop van dit jaar plaats, de GUV-Run. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland in juli, maar werd toen vanwege de verwachte warmte afgelast. Een groot aantal atleten en atletes verschenen aan de start op het complex van AVA`70 en er werd geweldig hard gelopen.

Om 19.00 uur viel het startschot voor de jongste talenten, die 1000 meter af moesten leggen en hun hardloopkwaliteiten op de baan mochten vertonen. Ouders en bekenden zagen dat de kids er een prachtige wedstrijd van maakten en enorm hun best deden om een goede tijd te lopen. Bij de jongens bleek Sven Meinen in bloedvorm te zijn en dook onder de 4 minuten. Tim Weijers pakte de tweede plek, terwijl clubgenoot Ruben Jansen derde werd en daarmee het podium geheel geel kleurde. Ook AVA`70-winst bij de meisjes, waar Lieke de Boer de kilometer als snelste afraffelde, op 7 tellen gevolgd door Flore Posthumus.

Om kwart over 7 was het de beurt aan de oudere jeugd om in actie te komen in de race over 2 kilometer. Vanaf de baan ging het door de tunnel op weg naar het keerpunt om vandaar dezelfde weg terug te rennen. Michiel Wellink toonde zich de beste Avajaan en werd knap tweede, terwijl Twan Meinen kort achter hem op de derde plaats finishte.
Wedstrijdsponsor en GUV-directeur Bert van Asselt loste om exact half 8 het startschot voor de wedstrijd over 5 kilometer. Het deelnemersveld kende een gemêleerde samenstelling en er stonden een paar kleppers bij, die garant staan voor zeer goede eindtijden. Gelijk vanaf het vertrek ging het gelijk al bloedsnel en de kop van de meute verdween al spoedig uit het zicht. Na een fraai rondje door het buitengebied van `t Walfort, ging het weer richting het complex van AVA`70. De invallende duisternis had een bijzonder positieve uitwerking op de atleten, die er alles aan deden om zo snel mogelijk weer bij de finish te zijn. Winnaar bij de Heren werd duatleet Gerben Schreurs in de uitstekende tijd van 16,19 minuten, op slechts 3 seconden gevolgd door zijn Archeus-clubgenoot Lars Duistermaat. De derde plek was voor Bjorn Demkes van AVA`70, die liet zien dat het met zijn vorm wel goed zit. Ook bij de Dames een ijzersterk podium. Judith Westervelt toonde aan een zeer veelzijdige sportvrouw te zijn en eiste op overtuigende wijze de eerste plaats voor zich op. De tweede plek was voor Nederlands Kampioene triathlon Cindy Brusse, die in haar leeftijdsklasse bijna niet te kloppen is. Drie dagen na haar overwinning bij de KrampRun, wist Gerdy Hoornenborg weer te pieken en werd knap derde. Tal van persoonlijke records sneuvelden er nog, dus volop lachende gezichten bij de finish, waar de deelnemers een medaille en een goodiebag in ontvangst mochten nemen. De organisatie kan tevreden terugkijken op de GUV-Run, waar een peloton van zo`n 40 vrijwilligers er voor zorgde dat alles op rolletjes liep. Een extra compliment is zeker op zijn plaats voor het wedstrijdsecretariaat, dat het voor elkaar kreeg om al binnen 10 minuten na afloop van de wedstrijd de volledige uitslagenlijst op de site te tonen. Het luidde applaus dat deze prestatie opleverde in het clubhuis, was dan ook volledig terecht.

De Zomeravondlopen 2015 zitten er weer op. Vele honderden atleten en atletes scoorden goede tijden, leverden uitstekende prestaties en zorgden samen met de toeschouwers telkens weer voor een prachtige ambiance.

AVA`70 bedankt een ieder, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de succesvolle serie Zomeravondlopen.