Fantastische weersomstandigheden, bekende gezichten, heel veel nieuwe aanmeldingen, een enorme drukte van publiek en lopers bij de start- en finishlocatie. De tweede wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie kon bij voorbaat al bijna niet meer stuk. De goede voortekenen bleken te kloppen, want er werd geweldig snel gelopen en de persoonlijke records sneuvelden met bosjes.

Om precies 13.00 uur gingen de jongste talenten van start en deze groep mag zich altijd verheugen in grote belangstelling van ouders, opa`s, oma`s en verdere familie. Dit werkt als een soort doping, want het ging vanaf het begin direct vliegensvlug. De laatste obstakels op de afstand van 1000 meter vormen de verschillende hindernissen, zoals strobalen en een bak waarover heen gesprongen moet worden, maar dit gebeurt met een grote glimlach. De kids hebben zichtbaar veel plezier in de run. Julian Erkelens van AVA`70 pakte op deze afstand een fraaie tweede plek en had slechts een tel meer nodig dan de winnaar. Derde werd clubgenoot Tim Houwers. Fenna Rademaker had ook de juiste vorm te pakken en kwam na de fikse inspanning als tweede over de meet. Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun race over 2 kilometer. Een zware beproeving want het afwisselende parcours vormt een flinke aanslag op de ranke lijven. Norah Rusink en Floor Huls scoorden beiden een prachtige eerste plek in hun leeftijdscategorie. Bij de jongens wist Björn Rossel met een even machtige als prachtige eindsprint zijn concurrent op de finish net te verslaan.

Om half 2 stonden meer dan 200 raspaardjes te trappelen voor hun wedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer. Direct na de start ging het direct aan kop al geweldig hard en langzaam trok het lange lint van het Romienendal in de richting van het fraaie Daalse buitengebied. Bij de 5 kilometer nestelde Mark te Brake zich gelijk aan kop en stond deze positie niet meer af. In een fraaie stijl liet de atleet van AVA`70 naar de winst in een tijd van 16,09 minuten. Clubgenoot Tim Mengerink liep ook een prima wedstrijd en klokte de tweede tijd. Een overwinning viel er ook te vieren bij de Dames, waar Linde Klein Nibbelink met 21 minuten blank een sterke tijd scoorde. Veterane Maria Griffioen werd in de rangschikking derde en dat was een prima prestatie van de atlete, die een scherpe tijd van 22,49 minuten liet noteren. Bij de 10 kilometer bereikte Dennis Woeltjes met een tijd net onder de 40 minuten de eindstreep en werd daarmee fraai derde. Een eervolle vermelding is er zeker ook voor AVA`70-lid Joke Balke, die in haar categorie de derde plaats pakte. De deelnemers aan de 15 kilometer, moesten het selectieve en pittige parcours 3 keer afleggen. Mark Gesink verkeert al weken in een hele goede vorm en liet dat ook nu zien. Met een tijd van 61 minuten kwam hij als derde binnen. Bij de Dames was Rianne Fokkers van de partij en de atlete werd knap tweede op de langste afstand.

In totaal kwamen er bij de tweede wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie ruim 400 atleten in actie en dat is natuurlijk een prachtig aantal. Er werden ijzersterke prestaties geleverd en de gezellige sfeer bij de start- en finishlocatie Romienedal maken het hardloopfeestje compleet. Zaterdag a.s. strijkt het hele circus weer neer op de prachtige sportarena in Dale. Het klassement zal dan echt vorm gaan krijgen en de spanning zal verder toenemen. We heten iedereen van harte welkom, om het sportevenement bij te wonen. De entree is gratis, dus……… 

Uitslagen en Foto's