De deelnemers trotseren de Gesink Bult.

Een grijs wolkendek, af en toe een miezerige regen, wind en vallende bladeren... de herfst bepaalde de omstandigheden bij de 2e etappe van de Boekeldercrosscompetitie. Dit weerhield echter het recordaantal van 467 atleten niet om van start te gaan en er een prachtige wedstrijd van te maken. Dat het zwaar was, kon het publiek van de gezichten aflezen, maar ondanks het typische crossweer, werden er hele snelle eindtijden geklokt.
Om 13.00 uur stonden er , net als bij de vorige editie, weer ruim 100 dravertjes klaar voor hun race over 1000 meter. De pittige omstandigheden vormden zeker geen rem op het tempo. Sterker nog, het ging nog sneller als vorige week. Lars Meinen zegevierde opnieuw in een fraaie tijd van 3,53 minuten, gevolgd door Twan Schreurs en Giel te Brake, die als nummer 2 en 3 dezelfde tijd klokten. Bij de meisjes liep Madelief van Erkelens knap naar de tweede plek.
Even later was het de beurt aan de oudere jeugd om hun kunnen te tonen op de 2 kilometer. Het grote peloton moest twee keer over bouwland Ebbers, de slootrand en de hindernissen vlakbij de finish en het veld werd dan ook behoorlijk uit elkaar getrokken. De AVA`70-pupillen Noah Lampio en Twan Meinen vochten een verbeten strijd uit om de 2e plaats en Noah hield aan het einde precies 1 tel over. Bij de meisjes was het podium helemaal geel gekleurd. Norah Rusink en Annelot kwamen in dezelfde tijd over de finish, namelijk 8,14 minuten. Lidewij Lensink werd derde.
Een ijzerstek en vooral bijzonder groot deelnemersveld vertrok voor hun wedstrijd over 5 kilometer. Mark te Brake wilde de run gebruiken om zijn wedstrijdtempo te verhogen en hij slaagde prima in die opzet. In een fraaie stijl liet hij een snelle tijd van 16, 10 minuten noteren. Bij de Dames liep Annemarie Arentsen een goede wedstrijd en finishte als 5e.

Twee pittige ronden wachtten de deelnemers aan de cross over 10 kilometer en Stefan Ritte, de jonge ijzersterke Duitse atleet van LAZ Rhede, ging gelijk vanaf het vertrek aan kop lopen en stond deze niet meer af. Bjorn Demkes steekt in een goede vorm en scoorde de 4e eindtijd. Bij de Dames was er groot AVA-succes. Katja Demkes zegevierde, gevolgd door Denise van der Donk en Bianca Piek.
Bij de wedstrijd over 15 kilometer ging ARGO-atleet Jordy Kloet als favoriet van start en hij maakte deze rol volledig waar. Hij bouwde zijn race prima op en kwam met een uitstekende eindtijd van 53,06 minuten heel erg dicht in de buurt van het parcoursrecord. Bij de Dames was er de overtuigende winst van Julia Kang, die iets langzamer was dan vorige week, maar gezien de omstandigheden is dat te begrijpen. 

De organisatie was zeer tevreden met de enorme opkomst van het aantal deelnemers en zeker ook met de snelle tijden die er gelopen zijn. De 2e etappe van de Boekeldercross heeft er voor gezorgd dat de wedstrijdreeks nu echt op stoom is gekomen en het belooft dan ook nog een tweetal spannende zaterdagen te worden en het klassement is dan ook nog zeker niet gemaakt.

Zaterdag om 13.00 uur volgt de 3e wedstrijd en zal het er weer om gaan spannen!