Ava'70 voorzitter Rudi Meinen (830) bij ingaan  van de 2e ronde (10km) 

Zaterdag, even voor 13.00 uur….

Iedereen was klaar voor de 3e wedstrijd van de Boekeldercrosscompetitie. Spraakwaterval Dirk Vreeman had al het hoogste woord, de jongste talenten trappelden ongeduldig voor de startstreep  en het publiek stond in grote getale te wachten langs het parcours. De hardlooparena bij `t Romienendal lag er prachtig bij, dus het beloofde weer een mooie sportmiddag te worden. En dat werd het ook….

Gelijk na het startschot knalden de talenten richting het zware bouwland. In een lang lint trok de meute over het zandpad, langs de sloot en vervolgens over de hindernissen richting de finish. Lars Meinen arriveerde voor de 3e keer op rij als eerste en liet Giel te Brake achter zich, maar die finishte wel knap als tweede. Bij de meisjes was het wederom Madelief van Erkelens, die de snelste tijd klokte, maar ze moest dit keer strijden tot aan de meet. De jonge Norah Busch was met haar tijd van 4,30 minuten net iets sneller dan vorige week en werd daarmee derde. Hierna was het de beurt aan de dappere strijders van de 2 kilometerwedstrijd om hun kunnen te tonen. Noah Lampio en Twan Meinen vochten een prachtig duel uit en scoorden dezelfde eindtijd met 7,16 minuten. Een grootse AVA`70-overwinning was er te vieren bij de meisjes op deze afstand, want Emma Nijenhuis won de run voor Annelot Posthumus en Norah Rusink.

Regionaal toptalent stond er aan de start bij de wedstrijd over 5 kilometer en het selectieve parcours trok het deelnemersveld al snel totaal uit elkaar. In de voorste regionen ging het bijzonder hard, maar ook in de achterste regionen werden geweldige prestaties aan de dag gelegd. Stan Prinsen van AVA`70 hield zich knap staande in het geweld en klokte de 5e tijd met 17,39 minuten. Maar liefst 20 atleten doken onder de grens van 20 minuten en dat gaf aan hoe snel er gelopen werd. Bij de Dames was Annemarie Arentsen de troef van AVA en zij liep naar een mooie 5e tijd in de eindrangschikking.

Björn Demkes wist van tevoren al, dat een toptijd er zaterdag niet in zat, want een lichte verkoudheid speelde hem parten. Toch werd hij verdienstelijk tweede met een tijd van 37,25 minuten. Bij de Dames wilde Katja Demkes haar eindtijd van vorige week graag verbeteren en slaagde prima in die missie. Met een eindtijd van 45,15 minuten werd ze tweede.

De atleten van de lange adem hadden maar liefst 3 ronden op het pittige rondje in het Daalse land af te leggen. AVA-atleet Mark te Brake werkt toe naar enkele grote wedstrijden en wilde vooral ontspannen lopen. Dit ging hem uitstekend af, want de rondjes gingen steeds sneller en hij liet de klok als tweede stilstaan op dik 57 minuten. De Aaltense atlete Julia Kang zegevierde voor de 3e keer op rij. Ze verbeterde haar beste tijd ruim en was dolblij met haar sterke eindtijd van 63,45 minuten.

Komende week worden de bekers opgepoetst en het podium in gereedheid gebracht. Zaterdag wordt immers de finale afgewerkt van de Boekeldercrosscompetitie en het beloofd een spannend slot te gaan worden. De strijd is nog lang niet op alle afstanden beslist, dus er valt nog voldoende te winnen. Tevens is het natuurlijk de laatste mogelijkheid om dit jaar het P.R. nog aan te scherpen. Reden genoeg dus, om nog een keer te komen crossen op een van de mooiste  parcoursen in de regio!  

Uitslagen + Foto's