Zondag 4 juni jl. werd in het zonnige Vught het Open Nederlands kampioenschap Para-Atletiek voor gehandicapten gehouden. Adinda Kleinrensink, lid van AVA`70 behoorde tot de deelnemers en kwam uit op 3 onderdelen: discuswerpen, speerwerpen en kogelstoten. De Aaltense komt uit in de Klasse IPC 37, omdat ze een halfzijdige verlamming heeft. De 24-jarige atlete had goed getraind voor dit kampioenschap en ging met het nodige zelfvertrouwen de wedstrijd in.

De dag begon met het discuswerpen en daarin haalde Adinda gelijk al flink uit. Nadat ze in mei haar persoonlijke record al met een halve meter verbeterde, deed ze dit nu opnieuw en won de Nederlandse titel met een afstand van 17,69 meter. Ze komt steeds dichter bij het Nederlands record, dat 21 centimeter verder staat.

Daarna stond het speerwerpen op het programma en al met een hoofdprijs op zak, blaakte ze van het zelfvertrouwen. Met haar beste worp sinds jaren van 17,80 meter was ze wederom de beste en werd ze opnieuw gehuldigd als Nederlands Kampioen.

Adinda sloot de dag af met het onderdeel kogelstoten en kreeg te maken met ijzersterke concurrentie, want ook de paralympische atletes Lara Baars en Marlene van Gansewinkel behoorden tot de deelneemsters. De AVA`70-atlete liet zich van haar beste kant zien en stootte de kogel naar een afstand van 6,42 meter, dat haar uiteindelijk een prachtige bronzen medaille opleverde.

Met twee NK-titels en een bronzen plak op zak, keerde Adinda uiteraard zeer tevreden terug naar huis en was uiteraard dolblij met het behaalde resultaat. Haar trainers bij AVA, Mick Wagener en Gertjan Bentert zijn uiteraard trots op de prima prestaties van de atlete, die ook bij Atletico`73 in Gendringen nog de nodige trainingsuren maakt.