Drie overwinningen voor Ava’70 tijdens Tebroke loop

De jeugdafdeling van Ava’70 heeft voor drie overwinningen gezorgd tijdens de tiende Gerard Tebroke memorialloop. Op de 1,6 kilometer was Bram Tolkamp oppermachtig. In de eerste ronde had Tolkamp nog tegenstand van clubgenoot Maarten Heersink, maar deze moest in de tweede ronde Tokamp laten gaan. Heersink werd uiteindelijk vierde in een tijd van 06.22 minuten. Tolkamp zijn eindtijd was 05.44 minuten. Tweede werd Ruben Boekelder. Hij bleef met een tijd van 06.07 minuten Tim te Brake (06.12min) net voor. Dit podium is een exacte kopie van het podium van de Koninginneloop. Bij de meisjes ging de winst naar Marlou Remeeus uit Zieuwent. Remeeus (06.56min) bleef haar concurrentes ruim voor. Hasse Keulstra (07.13min) uit Enschede werd tweede. Romy van Rijs (07.21min) van Ava’70 ging met de derde plaats aan de haal.
Noah Dijkslag beklom de hoogste trede van het podium op de 800 meter. In een spannende wedstrijd bleef Dijkslag (03.03min) Thomas Jager (03.06min) uit Geesteren net voor. Sam Helmink (03.08min) werd kort achter Dijkslag en jager derde. Ook bij de meisjes was er op de 800 meter een erg spannende strijd. Deze werd uitgevochten door Ava’70 atletes Esther Boekelder en Leonie Elburg. Boekelder (03.17min) bleek net de sterkste van de twee. Elburg kwam over stredep na 03.20 minuten. Sanne Cornelissen uit Ulft maakte met een tijd van 03.25 minuten het podium compleet.

Arjan Weijenborg wint 10e Gerard Tebroke Memorialloop

Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde heeft de 10e editie van de Gerard Tebroke memorialloop op zijn naam geschreven. Weijenborg liep in de eerste van twee ronden heerlijk zijn eigen tempo, om vervolgens in de tweede ronde hard toe te slaan. Hij rukte in een rap tempo op van plek zeven naar plek één. Weijenborg finishte in een prachtige tijd van 17.00 minuten. Deze tijd is niet ver verwijderd van zijn persoonlijke record, dat hij twee jaar geleden op deze loop neerzette. Niels Weijers en Michael Pantting liepen in de eerste ronde met zijn tweeën aan de leiding. In de tweede ronde kwam alleen Weijenborg nog langszij. Weijers noteerde een tijd van 17.09 minuten. Pantting zijn tijd was 17.10 minuten. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jacqueline Klein Gunnewijk. Klein Gunnewijk afkomstig uit Nijmegen liep een snelle tijd van 19.46 minuten. Marlin Nijhof uit Hengelo werd met een tijd van 20.11 minuten tweede. De derde plaats ging naar Barbara Steenbergen (20.52min) uit Doetinchem. Ingrid van Zolingen (21.06min) werd met een vierde plaats de eerste Aaltenaar.

Ondanks dat er dit jaar geen snelle Kenianen en Ethiopiërs aan de start verschenen op de tien kilometer, heeft de organisatie toch weer voor een sterk deelnemersveld gezorgd. In een tijd van 31.57 minuten ging de overwinning naar Rachid Mohammadi. De grote kleine man uit Amsterdam won met deze toptijd de wedstrijd bij de mannen veertig. De nummer twee van de wedstrijd en de nummer één bij de senioren werd Jeroen van Erp (32.02min) uit Groesbeek. Op de tweede plaats bij de senioren eindigde Said Kanfaoui (32.22min) uit Gouda. Jeroen Reintjes uit Didam werd knap derde bij de mannen senioren. Reintjes, die erg veel last had van het warme weer klokte een tijd van 33.01 minuten. Achter Rachid Mohammadi en Theo van de Abeel (33.08min) uit België werd Eric Demkes uit Aalten knap derde bij de mannen veertig. Demkes liep een erg sterke wedstrijd, en kwam binnen in een tijd van 35.21 minuten. Gerrit Dijkslag (36.40min) werd in deze categorie vierde. Bij de mannen vijftig deden de leden van Ava’70 ook van zich spreken. Jan Wevers won de wedstrijd in een prachtige tijd van 37.30 minuten. Wevers die de laatste tijd in uitstekende vorm is liep een erg constante wedstrijd. De derde plaats in deze categorie ging naar Bert Klutman. Klutman verbaasde vriend en vijand met een snelle tijd van 40.04 minuten. Op de tien kilometer stonden ook een aantal erg snelle dames aan de start. De snelste was Miriam van Rijen uit Amsterdam. Van Rijen liet zich niet uit het veld slaan door alle mannen en kwam over de streep in een hele mooie tijd van 35.55 minuten. Esther Schipper werd achter Van Rijen tweede. Ook Schipper liep erg hard. Haar eindtijd was 36.30 minuten. Veertig plusser Ingrid Prigge kwam als derde dame over de streep. Deze regionale topatlete won met een tijd van 36.32 minuten de wedstrijd bij de vrouwen veertig. Lisa te Molder uit Ziewent werd derde bij de vrouwen senioren. Het talent uit de achterhoek kwam over de meet na 38.59 minuten. Heidie Jentink uit Lichtenvoorde was de snelste atlete van Ava’70. Haar tijd was 45.26 minuten.

Met ruim 290 deelnemers en fantastische weersomstandigheden kan de organisatie terug krijgen op een prachtige hardloopwedstrijd.